Održana 71. sjednica Senata
Utorak, 21.10.2014.
utorak, 21. listopada 2014.
 
Na jučer održanoj, višesatnoj   71. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci, još se jednom raspravljalo o prijedlogu politika za izradu planova zapošljavanja i napredovanja na Sveučilištu i sastavnicama Sveučilišta u naredne tri godine. Uz tu iznimno važnu  problematiku koja određuje budućnost Sveučilišta, članovi Senata potvrdili su izbor novih pročelnica odjela Sveučilišta u Rijeci: izv. prof. dr. sc. Sanja Rukavina, Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci; izv. prof. dr. sc. Patrizia Poščić, Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci; izv. prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić, Odjel za fiziku Sveučilišta u Rijeci. 

Pokrenut je  postupak za dodjelu počasnog zvanja professor emeritus Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Vinku Kandžiji, red. prof. u mirovini i imenovanje Stručnog povjerenstva za ocjenu prijedloga.

U znanstveno nastavno zvanje redoviti profesor/ica  na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci potvrđeni su : prof. dr. sc. Damir Kovačević, 5 godina;  prof. dr. sc. Maja Krašević, trajno;  prof. dr. sc. Damir Miletić, trajno;  prof. dr. sc. Elvira Mustać, trajno; prof. dr. sc. Saša Ostojić, 5 godina; prof. dr. sc. Marina Šantić, 5 godina.
 
S  Ekonomskog fakulteta potvrđeni su:  prof. dr. sc. Zdravko Zekić, 5 godina; prof. dr. sc. Marija Kaštelan  Mrak, trajno te s Pravnog fakulteta prof. dr. sc. Nenad Hlača, trajno.
 
Na sveučilišnom preddiplomskom studiju „Gluma i mediji“ Sveučilišta u Rijeci povjereno je  izvođenje nastave i vježbi istaknutim inozemnim profesorima, umjetnicima i stručnjacima: Nigelu Osborneu, vježbi iz kolegija “Glumac kao glazbenik 1” i “Glumac kao glazbenik 2” na preddiplomskom studiju Gluma i mediji Sveučilišta u Rijeci u ljetnom semestru akademske godine 2014./2015. Jeleni Lopatić, dijela vježbi iz kolegija “Gluma 3” i “Gluma 4” na sveučilišnom preddiplomskom studiju Gluma i mediji u akademskoj 2014./2015. godini. Ivani Kalc, vježbi iz kolegija “Glumac i koreografija 3” i “Glumac i koreografija 4” ; Gertu Ternyu, nastave iz kolegija “Glas 3” i “Glas 4”;  Editi Karađole Šegvić, vježbi iz kolegija “Glumac i koreografija 3” i “Glumac i koreografija 4”  te  Andreji Blagojević, vježbi iz kolegija “Glas 3” i “Glas 4” .