Znanstveni kolokvij 2013./14.
Ponedjeljak, 26.01.2015.

ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

Iz tiska je izašao četvrti godišnjak Znanstvenog kolokvija Sveučilišta u Rijeci. Ovim izdanjem, čije uredništvo potpisuje prorektorica za investicije i razvoj prof. dr. sc. Nevenka Ožanić, Sveučilište želi dokumentirati znanstvenu misao, kao i najnovija  postignuća, koja su, počevši 2010. godine, prezentirana kroz cikluse predavanja na Kampusu.

Projekt Znanstveni kolokvij Sveučilišta u Rijeci događaj je kroz koji akademska zajednica i građani Rijeke imaju priliku upoznati eminentne domaće i strane znanstvenike. Kolokvij predstavlja cikluse predavanja iz najrazličitijih područja znanosti i umjetnosti, a posebno je namijenjen mladim istraživačima i studentima riječkog Sveučilišta, kao poticaj i smjernica u promišljanju osobnog razvoja, ali i razvoja Sveučilišta.  

U akademskoj godini 2013./2014. održano je 19 znanstvenih kolokvija, a knjiga dostupna u tiskanom i digitalnom obliku, predstavlja prikaz tih događanja, sažetke predavanja, životopise predavača i prezentacije izlaganja, dobivene od samih predavača. U knjizi se nije interveniralo u sadržaj prezentacija.

Zahvaljujemo svima na dosadašnjem odzivu te pozivamo sve zainteresirane na znanstvene kolokvije koji će tek biti održani!