Dodjela nagrada i dva predavanja
Utorak, 21.04.2015.

utorak, 21. travnja 2015.

Društvo matematičara i fizičara Rijeka poziva zainteresirane na dodjelu nagrada sudionicima natjecanja iz fizike i matematike za osnovne i srednje škole te na dva predavanja koja će biti održana u srijedu, 22. travnja u Vijećnici Grada Rijeke s početkom u 11 sati, a u sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti.

Prvo predavanje s početkom u 11 sati pod naslovom "Potraga za zrakoplovom Malaysia Airlines i drugim izgubljenim stvarima" održat će doc. dr. sc. Bojan Crnković, docent na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci te dr. sc. Stefan Ivić, poslijedoktorand na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Drugo predavanje s početkom u 13 sati pod naslovom "Koliko znamo o Suncu" održat će Ivana Poljančić Beljan, znanstvena novakinja na Odjelu za fiziku Sveučilišta u Rijeci te Arijana Linić, studentica fizike na Odjelu za fiziku Sveučilišta u Rijeci.

U vremenu između dva predavanja, od 12 do 13 sati bit će dodjeljene nagrade i prezentirani nagrađeni radovi natjecanja Društva matematičara i fizičara na temu Sunce.

Više o natjecanju i predavanjima pročitajte na internetskim stranicama Društva:

Dobitnike nagrada, njihove mentore te kratke opise njihovih radova možete zajedno sa sažecima predavanja pronaći OVDJE.