Javni poziv za program Provjere inovativnog koncepta

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci kao prepoznati centar u provođenju Programa provjere inovativnog koncepta poziva sve zainteresirane da se prijave na Javni poziv za program Provjere inovativnog koncepta (PoC6).
 
Predmet  javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) za sufinanciranje pretkomercijalnih aktivnosti inovativnih znanstveno-poduzetničkih projekata koji se nalaze početnoj fazi razvoja novih, proizvoda, usluga i tehnoloških procesa prema procedurama Programa provjere inovativnog koncepta.
 
Ovaj javni poziv namijenjen je:
 
Subjektima malog gospodarstva – PoC PRIVATE:
 
- Fizičkim osobama koje imaju ozbiljnu namjeru osnovati trgovačko društvo
- Malim i srednje velikim poduzetnicima sukladno Preporuci Europske komisije 2003/361/EC od 6. svibnja 2003. godine

Javnim znanstvenim i istraživačkim organizacijama – PoC PUBLIC:
 
- Javne visokoškolske ustanove (kao što je definirano u članku 49. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju)
- Javni istraživački instituti (kako je definirano u članku 25. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju)
 

Programom se sufinanciraju prihvatljive projektne aktivnosti bespovratnim sredstvima od namjanje 35.000 kn do najviše 350.000 kn u trajanju od 12 mjeseci.
 
Prepoznati centri su partneri u provođenju Programa provjere inovativnog koncepta te se projekt ne može prijaviti bez odabira Prepoznatog centra. Prepoznati centri su podrška  natjecateljima tijekom cijelog procesa prijavljivanja i implementacije projekta na način da im se natjecatelji obraćaju s pitanjima koja se odnose na tumačanje pravila programa, savjetuju natjecatelje u pisanju prijave kao i kod dileme da li je određeni projekt PoC ili razvoj.
 
Više informacija o javnom pozivu nalazi se na mežnim stranicama HAMAG-BICRO-a ili se možete dodatno informirati slanjem upita na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .