Održana 84. sjednica Senata
Srijeda, 25.11.2015.


srijeda, 25. studenoga 2015.

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je 84. sjednica Senata. Članovi Senata donijeli su odluku o pokretanju procesa pripojenja sveučilišnog studija Gluma i mediji Akademiji primijenjenih umjetnosti, što će doprinijeti daljnjem razvoju umjetničkih programa. Sljedeće je na redu uvođenje glazbenih studija.

Prihvaćen je i prijedlog odluke o sufinanciranju troškova studiranja redovitih studenata i materijalnih troškova Sveučilišta u tekućoj akademskoj godini kroz novi ciklus Programskih ugovora. Radi se o raspodijeli 36 milijuna kuna.

U trajno zvanje redovitoga profesora potvrđeni su sljedeći profesori, svi s Medicinskog fakulteta: prof. dr. sc. Romana Jerković, prof. dr. sc. Daniela Malnar i prof. dr. sc. Zlatko Trobonjača; prof. dr. sc. Darko Ledić i prof. dr. sc. Ton Valković potvrđeni su u zvanje redovitoga profesora na razdoblje od pet godina. U naslovno trajno zvanje redovite profesorice potvrđena je prof. dr. sc. Maja Vehovec, a u zvanje naslovnog redovitog profesora na razdoblje od pet godina potvrđen je prof. dr. sc. Neven Skitarelić, također oboje s Medicinskog fakulteta.