Otvoren Program prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija–Hrvatska

U organizaciji Upravljačkog tijela Programa, Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj i europsku kohezijsku politiku, svečano je predstavljen Program prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska.

Program suradnje Slovenija-Hrvatska ima za cilj promicanje održivog, sigurnog i vitalnog graničnog područja te podržavanje pametnih pristupa očuvanja, mobilizacije i upravljanja prirodnim i kulturnim bogatstvima za dobrobit ljudi koji žive i rade ili samo posjećuju programsko područje.

Za razdoblje od 2014. do 2020. godine predviđeno 46.114.193,00 EUR iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) za potrebe sufinanciranja prekograničnih projekata.

Program se temelji na sustavu trajno otvorenog poziva, što znači da nositelji projekata mogu podnositi projektne prijave kontinuirano od otvaranja poziva. Poziv će biti otvoren dok se ne dodijele sva sredstva programa. 

Upoznajte se sa sadržajem mrežnih stranica programa, gdje će, između ostalog, potencijalni prekogranični partneri moći pronaći projektne partnere sličnih interesa u provedbi Programa.

Više informacija o programskom području, prioritetnim osima i ciljevima programa