Prijam veleposlanice
U petak, 5. veljače 2016. na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održan je nastupni prijam veleposlanice Sjedinjenih Američkih Država Nj. E. gđe. Juliete Valls Noyes. Američka je veleposlanica posjetila Sveučilište u Rijeci u pratnji gđe Vanje Ratković, pomoćnice u Odjelu za kulturu i tisak američke Ambasade. Uz rektora Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Peru Lučina, prijamu su prisustvovale prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija te predstavnica Ureda za međunarodnu suradnju gđa. Iva Tijan.

Svrha posjeta veleposlanice Noyes je upoznavanje s akademsko-poslovnom klimom i razvojnim projektima našeg Sveučilišta, kako bi informacije o istima mogla prenijeti zainteresiranim akademskim i poslovnim subjektima u SAD-u.

Izražavajući dobrodošlicu veleposlanici Noyes, rektor Lučin je uvaženu gošću upoznao s osnovnim podacima o Sveučilištu u Rijeci i strategijom njegova razvoja u sklopu opredjeljenja za njegovu preobrazbu u sveučilište znanstvenoistraživačkog profila. Prorektorica za studije i studente Prijić Samaržija se osvrnula na dugogodišnju plodnu suradnju sastavnica riječkog sveučilišta s američkim visokoškolskim ustanovama, uz načelni dogovor za otvaranje novih vidova suradnje u sklopu recentnih projekata Centra za studije Sveučilišta u Rijeci.

Nakon sastanka na Rektoratu, uvažene su se gošće u pratnji predstavnika Sveučilišta zaputile u obilazak Znanstveno-tehnologijskog parka na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.
alt