Malezijsko sveučilište zainteresirano za suradnju
Predstavnici Multimedija University smještenog u Cyberjayi i Melaki posjetili su nedavno Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Maleziji. Prezentirali su svoje dodiplomske i poslijediplomske studije te program svojih istraživačko-razvojnih projekata iskazavši zanimanje za uspostavljanje suradnje s hrvatskim sveučilištima.

Multimedija University prvo je privatno sveučilište u Maleziji. Osnovano je prije četrnaest godina, a financijski ga podržava Telecom Malaysia. Kao važan segment u obrazovnom sustavu Malezije, snažan je katalizator razvoja njezinog high tech ICT sektora gospodarstva.

Ovo sveučilište surađuje s mnogobrojnim visokoškolskim ustanovama te trinaest istraživačkh centara diljem svijeta usredotočivši se na projekte na području nanotehnologija, mikro sustava, biometrijskih istraživanja, virtualne stvarnosti, mikrovalova i telekomunikacje, inženjerstva, fotonike, napredne robotike i poslovnih istraživanja.

Detaljnije informacije o mogućnostima studiranja i obavljanja znanstveno-istraživačkog rada na Multimedija University objavljene su na sljedećoj mrežnoj stranici www.mmu.edu.my, a u Službi za međunarodnu suradnju Sveučilišta Rijeci (Trg braće Mažuranića 10, Rijeka; Tel. 406 528) pohranjeni su promidžbeni materijali spomenutog sveučilišta.

D.Š.