Održana 2. sjednica Senata

 

utorak, 6. lipnja 2017.

Senat Sveučilišta u Rijeci 6. je lipnja održao drugu, izvanrednu sjednicu na kojoj je prorektorica prof. dr. sc. Sanja Barić faktografski prikazala sadržaj Nacrta Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, nakon čega je provedena opširna rasprava po svim predloženim izmjenama. Primjedbe, komentari i prijedlozi izrečeni na sjednici bit će artikulirani u zajednički stav Sveučilišta kojim će se ono uključiti u e-Savjetovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja.

alt

Na sjednici je prof. dr. sc. Damir Zec, pomoćnik rektorice za poduzetništvo prezentirao sadržaj Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Fonda za poticanje poduzetništva i partnersko povezivanje s gospodarstvom, cilj kojeg je uspostavljanje poslovne suradnje i povezivanje znanstvene zajednice s komercijalnim, društvenim i javnim sektorom, stvaranje novih poduzetničkih poduhvata povezivanjem znanstvene zajednice, studenata i partnerskih organizacija iz okruženja, poticanje poduzetništva znanstvene zajednice i studenata te poticanje zapošljavanja studenata Sveučilišta u Rijeci.

Ovom inicijativom Sveučilište omogućava studentima, doktorandima, poslijedoktorandima i bivšim studentima (oni koji su završili studij prije ne više od 5 godina) priliku da iskažu svoje poduzetničke kapacitete nudeći im izravnu financijsku pomoć, prostor u Znanstveno-tehnologijskom parku (STEP RI), pomoć i savjetovanje pri prijavi projekta na Javni poziv i pokretanju poduzeća.