Zdravko Marijić i Mijo Šimunović dobitnici nagrade "Znanost"
Četvrtak, 17.06.2010.
U Rijeci je u srijedu, 16. lipnja 2010. godine svečano dodijeljena Nagrada ZNANOST 2010. dobitnicima Zdravku Marijiću s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u kategoriji tehničkih i biotehničkih znanosti te Miju Šimunoviću s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u kategoriji prirodnih i biomedicinskih znanosti. Nagrada u području društvenih i humanističkih znanosti nije dodijeljena. 
Dobitnici su nagrađeni s po 20.000 kuna koje je osigurao NZZ, prijenosnim računalom i mobitelom - darom „Novoga lista“ te skulpturom Borisa Sekulića, studenta druge godine Akademije primijenjenih umjetnosti riječkoga Sveučilišta koji je pobijedio na ovogodišnjem natječaju za idejno rješenje skulpture nagrade ZNANOST 2010., te ga NZZ nagrađuje novčanim iznosom od 5.000 kuna.
Predsjednik Upravnog odbora NZZ prof.dr.sc. Pero Lučin podsjetio je, kako je uz Nacionalnu zakladu, začetnik ideje nagrade ZNANOST bila tadašnja urednica tjednog priloga "Znanost" u Novom listu, Elvira Marinković Škomrlj. Rektor je također istaknuo da je Novi list ostao, iako je prilog "Znanost" ukinut, jedan od rijetkih medija koji podupire znanstveno područje.