ESN Rijeka i Regionalni info centar za mlade organizirali Erasmus Živu knjižnicu
 Erasmus Student Network (ESN) Rijeka je, u suradnji s Regionalnim info centrom za mlade, organizirao događaj imena Erasmus Živa knjižnica (Erasmus Human Library).
 
Što podrazumijeva „Živa knjižnica“?
Kada odlazimo u knjižnicu, posuđujemo knjige. Čitajući knjige, one nam ispričaju priču iz koje možemo nešto naučiti i osjetiti. U „Živoj“ knjižnici, „knjige“ su ljudi koje smo pozvali da ispričaju svoje priče. Oni su pričali o svojoj životnoj situaciji, preprekama na koje nailaze, kako s njima žive i kako se prilagođavaju određenim okolnostima.
 
Cilj ovog događaja bio je upoznati Erasmus studente s različitim društvenim manjinama koje imaju jedinstvenu i posebnu priču, priču o prevladavanju granica, barijera i predrasuda.
Svaka „knjiga“ imala je svoj kutak te se oko nje okupilo nekoliko Erasmus studenata i poslušalo njihovu priču. Nakon dvadeset minuta studenti su odlazili do iduće knjige i „čitali“, odnosno, slušali, iduću osobu.
Gosti Erasmus Žive knjižnice bili su: Klaun Rudi, Jasna Skopljak, Đemka Toskić, Vitomir Maričić, Maja Badurina, Sabahudin Budo Jusić i Yann Hoffman.
 
Prisustvovati ovom događaju značilo je imati priliku poslušati nekoliko životnih priča na jednom mjestu u isto vrijeme i pitati pitanja koja se u nekim drugim situacijama ne bismo usudili pitati.

Fotografije događaja su dostupne na linku.