Poljski veleposlanik u posjetu Sveučilištu u Rijeci
Rektor prof.dr.sc. Pero Lučin i prorektor za međunarodnu suradnju prof.dr.sc. Damir Zec sastali su se u 26. listopada 2010. godine s veleposlanikom Poljske u RH Wieslawom Tarkom i konzulicom Aleksandrom Kucy.

Tijekom prijema naglašena je potreba jačanja poljsko-hrvatskih kulturnih veza i razmjene iskustava u na području visokog obrazovanja i znanosti.

Sveučilište u Rijeci je u dosadašnjem razdoblju sklopilo 3 ugovora o bilateralnoj suradnji s poljskim visokoškolskim ustanovama, i to s Ekonomskim sveučilištem u Krakovu (1999.), Tehničkim sveučilištem u Poznanu te s Tehnološkim sveučilištem u Krakowu (2007.)

U sklopu programa mobilnosti ERASMUS na poljskim visokoškolskim ustanovama: Akademiji primjenjenih umjetnosti Jan Matejko, Krakov; Sveučilištu u Vroclavu; Ekonomskom sveučilištu u Krakovu i  Tehničkim sveučilištu u Poznanju tijekom akademske godine 2008/2009, 2009/2010 te 2010/2011 boravilo je ukupno 9 studenata te 4 nastavnika i djelatnika na usavršavanju.

Proteklih godina na Filozofskom fakultetu u Rijeci boravilo je nekoliko poljskih studenata u svojstvu tzv. free movera, a trenutno na spomenutom fakultetu boravi lektorica poljskoga jezika Kubiszowska Katarzyna.