Obavijesti Sveučilišne knjižnice
Utorak, 11.01.2011.
Knjižnica Učiteljskog fakulteta djelovat će privremeno u zgradi Sveučilišne knjižnice Rijeka (Dolac 1), u redovitom radnom vremenu knjižnice i u svim korisničkim prostorima (studijska čitaonica, znanstveno-istraživačka čitaonica, katalog i informacije). Za to vrijeme korisnici Učiteljskog fakulteta koristit će sve usluge knjižnice.
Posudba građe će započeti u ponedjeljak, 10. siječnja 2011. godine.

Korisnici Učiteljskog fakulteta su svi studenti, zaposlenici i nastavnici, te vanjski suradnici tog fakulteta.
Korisnici se u knjižnicu učlanjuju besplatno, a pri upisu u knjižnicu izdaje im se članska iskaznica. Iskaznica se izdaje svim korisnicima osim studentima prve godine studija koji imaju e-indekse, a koji ujedno služe i kao iskaznica u knjižnici.
Zbog otežanih uvjeta rada, privremenog smještaja u zgradi Sveučilišne knjižnice Rijeka, korisnici će građu naručivati online, jedan dan unaprijed. Građu će potom preuzimati u katalogu knjižnice, zaduženu na svoje ime.

Zadužnica online nalazi se na stranici online kataloga: http://crolist.svkri.uniri.hr/lb03/search.html

Svi korisnici bit će prvim dolaskom u knjižnicu učlanjeni i vidljivi u software-u Crolist, što im omogućuje posve samostalnu kontrolu posudbe i rokova posudbe, te kontrolu zakasnine. Broj iskaznice, odnosno broj e-indeksa i prvih 7 znamenki jmbg, odnosno datum rođenja – elementi su ulaza na korisnički portal Crolista i uvid u osobne podatke korisnika, te mogućnosti rezervacije naslova.

Studenti, zaposlenici i vanjski suradnici Učiteljskog fakulteta koji trebaju građu koju ne posjeduje Podružnica Kampus, mogu se besplatno upisati i u središnju Sveučilišnu knjižnicu na adresi Dolac 1, te posuđivati iz središnjeg fonda. Ukoliko središnja knjižnica ne posjeduje traženi naslov, mogu joj predložiti nabavu. Središnja knjižnica će prema kriterijima za nabavu (studijska literatura, literatura potrebna za znanstveno-nastavni rad) nabavljati željene naslove iz vlastitih sredstava, a prema financijskim mogućnostima.

Saznajte više na mrežnim stranicama Sveučilišne knjižnice.

Središnja Sveučilišna knjižnica Rijeka će do početka rada u Omladinskoj ulici upisivati nastavnike i studente Odjela i Akademije besplatno. Potrebno je doći u Sveučilišnu knjižnicu na adresu Dolac 1 - prvi kat - katalog, identificirati se kao zaposlenik ili student odjela, odnosno Akademije i zatražiti besplatan upis.

Korisnici se u knjižnicu učlanjuju besplatno, a pri upisu u knjižnicu izdaje im se članska iskaznica. Iskaznica se izdaje svim korisnicima osim studentima prve godine studija koji imaju e-indekse, a koji ujedno služe i kao iskaznica u knjižnici.

Sve potrebne informacije (pretraživanje online kataloga, korištenje online zadužnica itd.) možete saznati na mrežnim stranicama Sveučilišne knjižnice.