Studenti predstavili Pravilnik i uvjete Natječaja
Ponedjeljak, 17.01.2011.
Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci je po prvi puta javno prezentirao Pravilnik o financiranju rada Studentskog zbora, studentskih udruga i drugih studentskih organizacija Sveučilišta u Rijeci, usvojen od strane Senata Sveučilišta u Rijeci 14. prosinca 2010. godine, te obavijestio javnost o raspisivanju Natječaja za financiranje studentskih programa u 2011. godini.
 
Financijska sredstva SZSUR čine sredstva Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa koja se dodjeljuju SZSUR svake godine za studentske programe, sredstva koja studenti uplaćuju za studentske programe u sklopu troškova upisa u novu akademsku godinu, te sva sredstva ostvarena kroz sponzorstva i donacije.
 
Korisnici financijskih sredstava SZSUR mogu bit pojedinci, SZSUR, Studentski zborovi sastavnica, studentske udruge, grupe studenata i studenti pojedinci koje zadovoljavaju uvjete definirane Pravilnikom.
Skupština SZSUR-a raspisuje glavni natječaj koji traje od 17. do 31. siječnja 2011. godine, a financiraju se projekti iz sljedećih kategorija: kulturna zbivanja, zabavna zbivanja, međunarodna suradnja, organizacija međunarodnih studentskih skupova i susreta, posjet međunarodnim studentskim skupovima i susretima, studentska mobilnost i razmjena, studentski mediji,stručni programi,tribine i predavanja, stručni susreti studenata, znanstveno-stručni radovi, stručna djelatnost iz područja studijskih programa, športske aktivnosti, organizacija športskih susreta,posjet športskim susretima,nabava športske opreme, programi studenata s posebnim potrebama i ostalo.
 
Po završetku Natječaja, sve pristigle prijave prolaze dva Povjerenstva (Povjerenstvo za evaluaciju projekata SZSUR-a i Povjerenstvo za evaluaciju projekata SZ-a sastavnice) koji ih ocjenjuju i predlažu financijsku raspodjelu sredstava koju potvrđuje Skupština SZSUR-a i Senat Sveučilišta u Rijeci.