Studenti Sveučilišta u Rijeci
Cilj svih studijskih programa na Sveučilištu u Rijeci jest pružiti studentima dovoljno teoretskih i praktičnih znanja na temelju kojih će se nakon okončanja pojedinog studija uspješno uključiti u svijet rada ili svijet znanosti.
Na Sveučilištu u Rijeci studentom se postaje upisom na pojedini fakultet ili sveučilišni odjel.
Student može upisati studij kao redovni ili kao izvanredni student.
Redoviti su oni studenti koji studiraju prema programu koji se temelji u punom radnom vremenu i dužni su redovito pohađati nastavu te ispunjavati sve nastavne obveze. Trošak redovitog studija dijelom ili u cijelosti subvencionira se iz državnog proračuna, ovisno o uspjehu koji je student postigao u razredbenom postupku, odnosno na pojedinoj godini studija.
Izvanredni studenti su oni studenti koji obrazovni program pohađaju s dijelom radnog vremena (uz rad ili drugu aktivnost koja traži specifičan program). Izvanredni studenti mogu biti donekle oslobođeni pojedinih nastavnih obveza, sukladno studijskom programu. Troškove izvanrednog studija u cijelosti snosi sam student. Uvjete plaćanja studija propisuje Senat Sveučilišta u Rijeci.
Status studenta dokazuje se indeksom. Pored indeksa status studenta dokazuje se i X-icom odnosno SmartX karticom.


Novosti

Objavljen Natječaj za upis u I. godinu studija - I. razina

Sveučilište u Rijeci objavljuje natječaj za upis u 1. godinu preddiplomskih sveučilišnih, integriranih (preddiplomskih i diplomskih) sveučilišnih studija te preddiplomskih stručnih studija u akademskoj godini 2015./2016.
 

Konačni rezultati natječaja za dodjelu stipendija za izvrsnost


Senat Sveučilišta u Rijeci, na prijedlog Evaluacijskog odbora za dodjelu stipendija za izvrsnost, donio je 12. svibnja 2015. Odluku o dodjeli stipendija za izvrsnost redovitim studentima Sveučilišta u Rijeci u akademskoj godini 2014./2015.
Obavijest o mjestu i vremenu potpisivanja ugovora o stipendiranju studenti će dobiti putem elektroničke pošte.

Donesene odluke o dodjeli Rektorovih nagrada u 2014./2015. akademskoj godini

Odlukom Rektora i Senata studentima Sveučilišta u Rijeci dodijeljene su Rektorove nagrade u 2014./2015. akademskoj godini.

Saznaj više


Potpisivanje ugovor o stipendiranju - stipendije iz sredstava Programskog ugovora

Poštovane studentice / Poštovani studenti dobitnici sveučilišnih stipendija,

Obavještavamo vas da će se potpisivanje ugovora o stipendiranju (diplomski studiji, STEM/IT, socijalna dimenzija i studenti-stranci) održati tijekom sljedećeg tjedna (od 20. do 24. travnja 2015.). Ugovore možete doći potpisati svakoga dana između 12:00 i 15:30 sati u zgradi Građevinskog fakulteta (Kampus Sveučilišta) – ured Centra za kvalitetu, Akademskog priznavanja IVK i Programskih ugovora. Uredu je najjednostavnije pristupiti bočnim (zapadnim) ulazom u Građevinski fakultet (na vratima će biti izvješena obavijest).

POPIS STIPENDISTA

Još jednom molimo studente koji još nisu dostavili IBAN brojeve vlastitih žiro računa da to učine do petka (17. travnja 2015.) na adresu virna.car@uniri.hr. Ukoliko to ne učine do navedenog datuma, smatrat će se da su odustali od stipendije Sveučilišta u Rijeci.

Čestitamo stipendistima!

 

Privremeni rezultati Natječaja za dodjelu stipendija za izvrsnost u ak. g. 2014./2015.

Na temelju provedenog Natječaja za dodjelu stipendija za izvrsnost studentima Sveučilišta u Rijeci u 2014./2015. akademskoj godini, Evaluacijski odbor za dodjelu stipendija za izvrsnost Sveučilišta u Rijeci objavljuje privremenu rang-listu studenata koji ostvaruju pravo na stipendiju za izvrsnost u 2014./2015. akademskoj godini.

Saznaj višeArhiva

Izdvajamo

Zajednički izborni kolegiji u ljetnom semestru 2014./2015.
Studenti Sveučilišta u Rijeci imaju mogućnost izabrati, osim izbornih kolegija ponuđenih na matičnoj ustanovi, izborne kolegije sa drugih sastavnica Sveučilišta u Rijeci. Ponudu zajedničkih izbornih kolegija u ljetnom semestru 2014./2015. ak. g. možete pogledati ovdje.


Što? Gdje? Kako? - vodič SCR za brucoše

Iksica
SmartX

LDAP administratori sastavnica Sveučilišta

Studentska prehrana
Studentski smještaj
Sveučilišna smještajna agencija

Poslovi za studente - student servis

Studentske udruge

Studentski pravobranitelj

Zdravstvena zaštita studenata