Studenti Sveučilišta u Rijeci
Cilj svih studijskih programa na Sveučilištu u Rijeci jest pružiti studentima dovoljno teoretskih i praktičnih znanja na temelju kojih će se nakon okončanja pojedinog studija uspješno uključiti u svijet rada ili svijet znanosti.
Na Sveučilištu u Rijeci studentom se postaje upisom na pojedini fakultet ili sveučilišni odjel.
Student može upisati studij kao redovni ili kao izvanredni student.
Redoviti su oni studenti koji studiraju prema programu koji se temelji u punom radnom vremenu i dužni su redovito pohađati nastavu te ispunjavati sve nastavne obveze. Trošak redovitog studija dijelom ili u cijelosti subvencionira se iz državnog proračuna, ovisno o uspjehu koji je student postigao u razredbenom postupku, odnosno na pojedinoj godini studija.
Izvanredni studenti su oni studenti koji obrazovni program pohađaju s dijelom radnog vremena (uz rad ili drugu aktivnost koja traži specifičan program). Izvanredni studenti mogu biti donekle oslobođeni pojedinih nastavnih obveza, sukladno studijskom programu. Troškove izvanrednog studija u cijelosti snosi sam student. Uvjete plaćanja studija propisuje Senat Sveučilišta u Rijeci.
Status studenta dokazuje se indeksom. Pored indeksa status studenta dokazuje se i X-icom odnosno SmartX karticom.


Novosti

Potpisivanje ugovor o stipendiranju - stipendije iz sredstava Programskog ugovora

Poštovane studentice / Poštovani studenti dobitnici sveučilišnih stipendija,

Obavještavamo vas da će se potpisivanje ugovora o stipendiranju (diplomski studiji, STEM/IT, socijalna dimenzija i studenti-stranci) održati tijekom sljedećeg tjedna (od 20. do 24. travnja 2015.). Ugovore možete doći potpisati svakoga dana između 12:00 i 15:30 sati u zgradi Građevinskog fakulteta (Kampus Sveučilišta) – ured Centra za kvalitetu, Akademskog priznavanja IVK i Programskih ugovora. Uredu je najjednostavnije pristupiti bočnim (zapadnim) ulazom u Građevinski fakultet (na vratima će biti izvješena obavijest).

POPIS STIPENDISTA

Još jednom molimo studente koji još nisu dostavili IBAN brojeve vlastitih žiro računa da to učine do petka (17. travnja 2015.) na adresu virna.car@uniri.hr. Ukoliko to ne učine do navedenog datuma, smatrat će se da su odustali od stipendije Sveučilišta u Rijeci.

Čestitamo stipendistima!

 

Privremeni rezultati Natječaja za dodjelu stipendija za izvrsnost u ak. g. 2014./2015.

Na temelju provedenog Natječaja za dodjelu stipendija za izvrsnost studentima Sveučilišta u Rijeci u 2014./2015. akademskoj godini, Evaluacijski odbor za dodjelu stipendija za izvrsnost Sveučilišta u Rijeci objavljuje privremenu rang-listu studenata koji ostvaruju pravo na stipendiju za izvrsnost u 2014./2015. akademskoj godini.

Saznaj više


Konačni rezultati Natječaja za stipendiranje studenata SuRi

Rektor Sveučilišta na prijedlog Evaluacijskog odbora za dodjelu stipendija 7. travnja 2015. donio je Odluku o konačnoj rang listi stipendista koji su ostvarili pravo na stipendije temeljem Natječaja raspisanih 4. prosinca 2014.

Stipendisti će o daljnjem postupanju biti obaviješteni e-poštom.

Odluka rektora o konačnoj rang listi

Ljetna škola "Summer School on Entrepreneurship"

Od 19. do 24. kolovoza 2015. u Alpbachu, Austrija održat će se ljetna škola pod nazivom „Summer School on Entrepreneurship“. Usmjerena je na doktorande i mlade nastavnike u području tehnologije, matematike i prirodnih znanosti koji svoje istraživačke ideje žele dovesti na tržište. 

Prijave za sudjelovanje u ljetnoj školi "Alpbach Summer School on Entrepreneurship" primaju se do 17. travnja 2015. - http://www.alpbach.org/entrepreneurship

Saznaj više


Privremene rang liste stipendija iz PU

Evaluacijski odbor za dodjelu stipendija Sveučilišta u Rijeci u ak. g. 2014./2015. objavljuje Privremene rang-liste studenata koji ostvaruju pravo na potporu.
Svaki prijavitelj ima pravo uputiti prigovor Evaluacijskom odboru do petka 27. ožujka 2015. (slanjem e-pošte na studiji@uniri.hr). Biti će razmatrani isključivo vlastoručno potpisani i skenirani prigovori. Nakon proteka roka za podnošenje prigovora i razmatranja istih, biti će sastavljena konačna lista dobitnika stipendija koja će biti objavljena na mrežnim stranicama Sveučilišta.
 

Saznaj višeArhiva

Izdvajamo

Zajednički izborni kolegiji u ljetnom semestru 2014./2015.
Studenti Sveučilišta u Rijeci imaju mogućnost izabrati, osim izbornih kolegija ponuđenih na matičnoj ustanovi, izborne kolegije sa drugih sastavnica Sveučilišta u Rijeci. Ponudu zajedničkih izbornih kolegija u ljetnom semestru 2014./2015. akademske godine možete pogledati ovdje.


Što? Gdje? Kako? - vodič SCR za brucoše

Iksica
SmartX

Studentska prehrana
Studentski smještaj
Sveučilišna smještajna agencija

Poslovi za studente - student servis

Studentske udruge

Studentski pravobranitelj


Zdravstvena zaštita studenata