Studenti Sveučilišta u Rijeci
Cilj svih studijskih programa na Sveučilištu u Rijeci jest pružiti studentima dovoljno teoretskih i praktičnih znanja na temelju kojih će se nakon okončanja pojedinog studija uspješno uključiti u svijet rada ili svijet znanosti.
Na Sveučilištu u Rijeci studentom se postaje upisom na pojedini fakultet ili sveučilišni odjel.
Student može upisati studij kao redovni ili kao izvanredni student.
Redoviti su oni studenti koji studiraju prema programu koji se temelji u punom radnom vremenu i dužni su redovito pohađati nastavu te ispunjavati sve nastavne obveze. Trošak redovitog studija dijelom ili u cijelosti subvencionira se iz državnog proračuna, ovisno o uspjehu koji je student postigao u razredbenom postupku, odnosno na pojedinoj godini studija.
Izvanredni studenti su oni studenti koji obrazovni program pohađaju s dijelom radnog vremena (uz rad ili drugu aktivnost koja traži specifičan program). Izvanredni studenti mogu biti donekle oslobođeni pojedinih nastavnih obveza, sukladno studijskom programu. Troškove izvanrednog studija u cijelosti snosi sam student. Uvjete plaćanja studija propisuje Senat Sveučilišta u Rijeci.
Status studenta dokazuje se indeksom. Pored indeksa status studenta dokazuje se i X-icom odnosno SmartX karticom.


Novosti

Stipendije iz programa "Solidarnost" Fonda Aleksandar Abramov"

Obavještavamo studente koji su se prijavili na natječaj za stipendije iz programa "Solidarnost" Fonda  "Aleksandar Abramov" da je u tijeku administrativna provjera zaprimljenih prijava nakon koje će ih procijenjivati Povjerenstvo Fonda Aleksandar Abramov. Molimo studente da prate mrežne stranice Sveučilišta na kojima će u roku od mjesec dana biti objavljena odluka o dodjeli stipendija.  

Natječaji za stipendije


Sveučilište u Rijeci objavljuje četiri natječaja za dodjelu stipendija redovitim studenticama i studentima Sveučilišta u Rijeci za akademsku godinu 2015./2016.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 7. prosinca 2015. do 15.00 sati.

Saznaj više


Natječaj za novčanu nagradu najuspješnijem studentu/ici s invaliditetom

 
Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za dodjelu novčane nagrade najuspješnijem studentu/ici s invaliditetom u akademskoj godini 2014./2015. Jednokratna novčana nagrada dodjeljuje se jednom godišnje prema inicijativi Ureda za studente s invaliditetom Studentskog savjetovališnog centra Sveučilišta.
Krajnji rok za podnošenje prijava je 20. studenoga 2015.

Saznaj više


Hrvatska rapsodija za studente

HNK Ivana pl. Zajca poziva studente riječkog Sveučilišta na izvedbu Hrvatske rapsodije (Horvat - Marković Matthis po motivima Hrvatske rapsodije Miroslava Krleže) u srijedu, 21. listopada u 19.30 te na tribinu nakon odgledane predstave. 

Cijena ulaznice za studente: 20,00 kn.

Saznaj više


Natječaj za 5 stipendija HANFA-e

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (u daljnjem tekstu: HANFA ) za akademsku godinu 2015./2016. dodjeljuje 5 stipendija studentima zadnje godine diplomskih studija u RH, a koji iskazuju želju za početak svoje karijere u HANFA-i.
Natječaj

 Arhiva

Izdvajamo

Zajednički izborni kolegiji u zimskom semestru 2015./2016. 
Osim izbornih predmeta na matičnom visokom učilištu, studenti Sveučilišta u Rijeci mogu izabrati izborni predmet s nekog drugog visokog učilišta. Ponudu zajedničkih izbornih kolegija u zimskom semestru 2015./2016. akademske godine možete pogledati ovdje.  

 Što? Gdje? Kako? - vodič SCR za brucoše


Smart X pametna kartica

LDAP administratori sastavnica Sveučilišta

Studentska prehrana
Studentski smještaj

Poslovi za studente - student servis

Studentske udruge

Studentski pravobranitelj

Ured za studentski standard

Zdravstvena zaštita studenata