Vijesti
Petak, 24.10.2014.
E. Baccarini član Izvršnog odbora
Prof. dr. sc. Elvio Baccarini, redoviti profesor Odsjeka za filozofiju Filozofskoga Fakulteta Sveučilišta u Rijeci izabran je za člana Izvršnog odbora Europskog društva za analitičku filozofiju (European Society for Analytics Philosophy – ESAP). Europsko društvo za analitičku filozofiju jedna je od vodećih filozofskih strukovnih organizacija u Europi pa primanje prof. dr. sc. Elvija Baccarinija u Izvršni odbor ESAP-a predstavlja priznanje ne samo na osobnoj razini, već i priznanje Odsjeku za filozofiju, Filozofskome fakultetu i Sveučilištu u Rijeci, kao i Hrvatskome društvu za analitičku filozofiju, čiji je prof. Baccarini predsjednik.
Saznaj više
 
Petak, 24.10.2014.
Izložba na Akademiji
Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci poziva zainteresirane na ogled izložbe članova Alumni kluba Akademije. Izložba ''Ne mogu promijeniti snove'' prvi je puta bila predstavljena publici u Galeriji ''Kortil'' u ožujku i travnju ove godine. Na izložbi sudjeluju: Dora Bebek, Barbara Brnelić, Tihana Gržanić, Sonja Jurman, Dajana Radoš, Snježana Rumora, Gloria Sellan, Sunčana Simichen, Svjetlana Šalić i Mihajlo Uzelac. Izložba ostaje otvorena do 12. studenog 2014., a moguće ju je razgledati u izložbenom prostoru Akademije na prvome katu ispred Dekanata, od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati.
Saznaj više
 
Petak, 24.10.2014.
Najava predstave Ja Glumac
''Ja Glumac'' novi je projekt riječkog Dramskog studija za djecu i mlade ZIM (Zajc i Malik – mladi za mlade). Riječ je o autorskom projektu koji potpisuju redateljica Renata Carola Gatica i dramaturginja Rebecca Agić. Radi se zapravo o dvije predstave prema istome konceptu pa će tako biti upriličene i dvije premijerne izvedbe. Prva predstava, u kojoj će sudjelovati stariji polaznici ZIM-a bit će izvedena u ponedjeljak, 27. listopada 2014., a druga, u kojoj će sudjelovati mlađi polaznici ZIM-a, u utorak, 28. listopada 2014. Obje će premijere biti izvedene u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku s početcima u 19.30 sati.
Saznaj više
 
Srijeda, 22.10.2014.
Potpisan Sporazum
Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci (STEPRI) i Hrvatska Agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BIRCRO) potpisali su Sporazum o suradnji u provedbi pilot projekta Startup akademija. Sporazum su potpisali: Darko Liović, predsjednik Uprave HAMAG-BIRCRO-a, Boris Guina, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BIRCRO-a i Boris Golob, direktor STEPRI-a. Cilj projekta Startup akademija je pružiti poduzetnicima početnicima osnovna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća i opstanak na tržištu. Program se sastoji od osnovnog i specijalističkih seminara. 
Saznaj više
 

Javna rasprava


Temeljem Odluke Senata Sveučilišta u Rijeci od 20. listopada 2014. otvara se drugi krug javne rasprave o standardima Sveučilišta u Rijeci za izradu portfelja znanstveno-nastavnih djelatnika, organizacijskih jedninica i sastavnica Sveučilišta. 
Javna rasprava otvorena je do 20. studenog 2014.
Svoje prijedloge i komentare možete ostaviti na
Share Point Portalu.