Vijesti
Četvrtak, 24.04.2014.
alt
SuRi nije se pogodovalo
Danas objavljen članak u Jutarnjem listu naziva Tajni nalaz inspekcije: Jovanović Sveučilištu u Rijeci namjestio 24 milijuna eura ne razotkriva apsolutno ništa što već javnosti nije poznato. Jedino što čudi je zašto se ta trakavica povlači godinama i ''izvlači'' po potrebi u dnevnopolitičke svrhe. U čije ime i za čije interese nikomu dobronamjernomu nije jasno. Riječko je sveučilište dobilo prednost, jer je u većoj mjeri bilo pripremljeno nego zagrebačko. Tekst Jutarnjeg lista i odgovor SuRi pročitajte u nastavku.
Saznaj više
 
Srijeda, 23.04.2014.
alt
Noć knjige u SVKRI
Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige, Sveučilišna knjižnica Rijeka uključena je u projekt knjižnica diljem Hrvatske te poziva zainteresirane na manifestaciju Noć knjige, koja će biti održana danas, 23. travnja 2014. od 18 do 1 sat iza ponoći. Posjetitelji će moći poslušati nekoliko predavanja te sudjelovati na okruglom stolu o mogućnosti korištenja e-knjiga i časopisa u knjižnicama i problematici autorskih prava i izdavanja e-knjiga.
Saznaj više
 
Utorak, 22.04.2014.
alt
Posjet turske delegacije
Ravnatelj Odjela za Balkan u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Turske Nj. E. Babür Hizlan u pratnji zamjenice veleposlanlanika Republike Turske Selcan Şanli posjetio je danas Sveučilište u Rijeci. Nakon razgovora s rektorom Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Perom Lučinom, g. Hizlan je u Auli Magni održao predavanje pod nazivom ''Turska vanjska politika u jugoistočnoj Europi: temelji i perspektive''. Posjet su organizirali: Veleposlantvo Republike Turske u RH i Hrvatsko-tursko društvo Rijeka.
Saznaj više
 
Utorak, 22.04.2014.
alt
Sporazum o suradnji
Na Sveučilištu u Rijeci potpisan je Sporazum o suradnji između Ministarstva europskih i vanjskih poslova i Sveučilišta u Rijeci. Potpisnici Sporazuma su: potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova prof. dr. sc. Vesna Pusić i rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin. Sporazumom se uspostavlja suradnja u razvoju obrazovnih i znanstvenih programa kojima je cilj poticanje internacionalizacije institucija visokog obrazovanja i unaprjeđenje međunarodne suradnje.
Saznaj više
 

Javna raspravaTrenutno nema otvorenih javnih rasprava.