Vijesti
Srijeda, 22.10.2014.
Potpisan Sporazum
Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci (STEPRI) i Hrvatska Agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BIRCRO) potpisali su Sporazum o suradnji u provedbi pilot projekta Startup akademija. Sporazum su potpisali: Darko Liović, predsjednik Uprave HAMAG-BIRCRO-a, Boris Guina, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BIRCRO-a i Boris Golob, direktor STEPRI-a. Cilj projekta Startup akademija je pružiti poduzetnicima početnicima osnovna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća i opstanak na tržištu. Program se sastoji od osnovnog i specijalističkih seminara. 
Saznaj više
 
Utorak, 21.10.2014.
Održana 71. sjednica Senata
Na jučer održanoj, višesatnoj  71. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci, još se jednom raspravljalo o prijedlogu politika za izradu planova zapošljavanja i napredovanja na Sveučilištu i sastavnicama Sveučilišta u naredne tri godine. Uz tu iznimno važnu  problematiku koja određuje budućnost Sveučilišta, članovi Senata potvrdili su izbor novih pročelnica odjela Sveučilišta u Rijeci: izv. prof. dr. sc. Sanja Rukavina, Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci; izv. prof. dr. sc. Patrizia Poščić, Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci; izv. prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić, Odjel za fiziku Sveučilišta u Rijeci.
Saznaj više
 
Utorak, 21.10.2014.
Konferencija o EU studijima
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u ponedjeljak i utorak, 20. i 21. listopada 2014. održana je dvodnevna međnarodna konferencija o interdisciplinarnim europskim studijima (Novi) izazovi za Europu u vremenu promjena / znanje - ključni alat za bolju Europu. Konferencija je bila održana u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Sveučilišta u Rijeci i Centra za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci, a ugostila je brojne međunarodno prizante stručnjake. U dva je dana održano sedam tematskih panel diskusija i tri prezentacije. 
Saznaj više
 
Ponedjeljak, 13.10.2014.
Predstava Veliki smiješni rat
Sveučilište u Rijeci poziva zainteresirane na predstavu ''Veliki smiješni rat'' kojom studij Gluma i mediji Sveučilišta u Rijeci obilježava počatak nove akademske godine. Riječ je o dvjema izvedbama koje će biti održane u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u utorak i srijedu, 14. i 15. listopada 2014. s početcima u 20 sati. Igraju studentice i studenti 2. godine Studija, a režiju i dramaturgiju ove predstave u ključu commedie dell'arte, nastale prema djelima Carla Goldonija, Bertolta Brechta i Borisa Dežulovića, potpisuju red. prof. art. Rade Šerbedžija i doc. art. Lenka Udovički. Ulaz je besplatan!
Saznaj više
 

Javna rasprava


Temeljem Odluke Senata Sveučilišta u Rijeci od 20. listopada 2014. otvara se drugi krug javne rasprave o standardima Sveučilišta u Rijeci za izradu portfelja znanstveno-nastavnih djelatnika, organizacijskih jedninica i sastavnica Sveučilišta. 
Svoje prijedloge i komentare možete ostaviti na
Share Point Portalu.
 

Aktualno

 
STUDENTSKI IZBORI ZA STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U RIJECI

I STUDENTSKE ZBOROVE SASTAVNICA SVEUČILIŠTA U RIJECI

Saznaj više