Vijesti
Utorak, 15.04.2014.
alt
Održana 64. sjednica Senata
Današnja, 64. redovita sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci, koja je održana u prostorijama Tehničkog fakulteta u Rijeci, bila je dobrim dijelom posvećena dvama strategijama: Strategiji 2007. – 2013. i novoj Strategiji 2014. – 2020. Na ovoj je sjednici nova Strategija Sveučilišta i usvojena, a njezini su ciljevi u prvome redu: jačanje istraživačkog sveučilišta, jačanje uloge Sveučilišta u zajednici, i inzistiranje na cjeloživotnom obrazovanju. Podnijeta su i izvješća službi, projekata, kao i izvješće studentskih predstavnika.
Saznaj više
 
Petak, 11.04.2014.
alt
Održan okrugli stol EUSAIR-a
U Vijećnici Grada Rijeke danas je održan okrugli stol pod nazivom: Strategija Europske unije za jadransko – jonsku regiju (EUSAIR) – Uloga hrvatskih sveučilišta u poticanju atraktivnosti regije. Između ostalih, uvodno je izlaganje naziva Pametna specijalizacija: Sveučilište i gospodarstvo održao i rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin. Okrugli stol bio je prigoda za razmjenu mišljenja i prijedloga kroz diskusije te donošenje zaključaka nužnih za aktivnu ulogu RH u EUSAIR strategiji.
Saznaj više
 
Petak, 11.04.2014.
alt
Stipendije za izvrsnost: rezultati
Evaluacijski odbor za dodjelu stipendija za izvrsnost Sveučilišta u Rijeci objavljuje privremenu rang-listu studentica i studenata koji ostvaruju pravo na stipendiju za izvrsnost u 2013./2014. akad. godini. Dodijeljeno je ukupno 107 stipendija. Prijavljene studentice i studenti koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu podnijeti prigovor do 18. travnja 2014., isključivo u pisanom obliku, na e-adresu Centra za studije (razmatrani će biti samo vlastoručno potpisani i skenirani prigovori). Privremena RANG-LISTA.
Saznaj više
 
Četvrtak, 10.04.2014.
alt
Predavanje Linde Van Tulden
U utorak, 8. travnja održano je predavanje belgijske filmske producentice i oskarovke Linde Van Tulden.U sklopu programa Znanstveni kolokvij gospođa Van Tulden je predstavila svoj rad i metode filmske produkcije u Europi, usporedivši stare i nove načine produciranja audiovizualnih sadržaja. Poseban naglasak stavila je na prednosti i mane koprodukcija više zemalja. Naglasila je različite vrste odnosa redatelja, scenarista i producenta, kao i aktualne trendove kros-medijske produkcije.
Saznaj više
 

Javna raspravaTrenutno nema otvorenih javnih rasprava.