1. FIRE Info dani o otvorenim pozivima
1. FIRE  Info dan održan je u Bruxellesu 9. veljače 2011. skupu je prisustvovalo više od 50 sudionika, kako bi saznali nešto više o otvorenim  pozivima koje su pokrenuli  BonFIRE, OFELIA, i TEFIS projekti.

Nakon tople dobrodošlice FIRE tima i jasnog objašnjenja općeg procesa otvorenih poziva od strane predstavnika Europske komisije, tri su projekta predstavili svoje otvorene pozive. Preostala dva FIRE projekta objavit će natječaje u 2. polovici 2011., tj. projekti CREW i SmartSantander, a također su predstavili svoje aktivnosti. 
 
Prezentacije prikazane na plenearnoj sjednici dostupne su ovdje:
BonFire, OFELIA, TEFIS, CREW, SmartSantander. Dodatne informacije o TEFIS-u dostupne su ovdje. 
 
Ovi javni pozivi  prate sličnu proceduru kao i FP7 pozivi, a koriste financijska sredstva projekata. Ovaj info dan je organiziran u sprezi sa s FP7 7. koncentracijskim sastankom o budućim mrežama koji je održan 10. i 11. veljače također u Bruxellesu. Informacije o FP7 budućim mrežama mogu se pronaći na:

ec.europa.eu / information_society / događanja / future_networks / concertation / index_en.htm
 
Otvoreni pozivi su dizajnirani kako bi se stimuliralo korištenje ovih objekata kroz inovativne nove eksperimente. Odabrani prijedlozi biti će financirani od strane BonFIRE, OFELIA ili TEFIS-a, a biti će usmjereni na poticanje korištenja ovih objekata i uključenost dodatnog broja korisnika. Kao rezultat toga, projekti će se proširiti i unaprijediti svoje infrastrukture prema potrebama korisnika ovih zajednica. Svi novi eksperimenti koji će se izvoditi kroz te otvorene pozive doprinijeti će razvoju objekata. 
 
BonFIRE cilja na  budućnost Internet usluga i mrežnih istraživanja zajednice. Ofelija pruža platformu za eksperimentiranje sa novim mrežnim protokolima, sheme adresiranja i aplikacije na Internetu. TEFIS cilja na interdisciplinarne eksperimente koje zahtijevaju upotrebu različitih resursa kao što su nove mrežne paradigme, cloud computing i napredna korisnička sučelje za usluge.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk