Radionica o intelektualnom vlasništvu
Ponedjeljak, 28.02.2011.
Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Odvjetničkim uredom Matijević iz Zagreba, a u sklopu Projekta tehnologijskog razvoja, organizira set od šest dvodnevnih radionica na temu intelektualnog vlasništva prilagođenih interesima i potrebama zaposlenika (znanstvenog i administrativnog osoblja) pojedinih fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Ovim putem pozivamo Vas na radionicu o intelektualnom vlasništvu koja će se održati 7. i 8. 03. 2011. od 10 – 14 sati u prostorijama STeP Ri-a.

Svrha radionica je podizanje svijesti o intelektualnom vlasništvu, važnosti ispravnog postupanja s intelektualnim vlasništvom, prednostima zaštite i iskorištenja intelektualnog vlasništva za istraživača i njegovu instituciju, oblicima zaštitite intelektualnog vlasništva, intelektualnom vlasništvu u odnosu na nove medije i tehnologije. Svaki set dvodnevnih radionica bit će prilagođen skupini fakulteta i odjela na koje se odnosi te će, uz teoretski dio, biti popraćen stvarnim primjerima i najboljim praksama iz Hrvatske, Europe i svijeta.

Ovo je prva od šest dvodnevnih radionica namijenjena profesorima, docentima, asistentima znanstvenim novacima i studentima Učiteljskog i Filozofskog fakulteta te Akademije primijenjenih umjetnosti.

Teme prvog dana 7. 3. 2011.:
- osnove intelektualnog vlasništva,
- autorsko pravo,
- pravo žiga,
- patenti,
- industrijski dizajn,
- internet,
- sveučilišta u virtualnom okruženju,
- vlasništvo nad intelektualnim vlasništvom (radno pravo i ugovori).

Teme drugog dana 8. 3. 2011.:
- izgradnja i komercijalizacija intelektualnog vlasništva od strane akademskih institucija (riječki, europski i model SAD-a),
- uloga akademskih institucija u zapadnim ekonomijama,
- uloga UTT-a,
- izgradnja i upravljanje intelektualnim vlasništvom,
- procjena vrijednosti intelektualnog vlasništva,
- licenciranje vs. prijenos prava.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  ili telefonski na 265 968.

Radujemo se Vašem dolasku.
Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Rijeci
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk