U STeP-u potpisani novi ugovori
Ponedjeljak, 07.03.2011.
 
U Znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci 4. ožujka su potpisani novi ugovori o korištenju 892 tisuća kuna novih bespovratnih sredstava iz programa Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske – BICRO d.o.o. pod nazivom Program prjvjere inovativnog koncepta. „Ovo je značajan iskorak u pomoći znanstvenoj zajednici i gospodarstvu na putu ideje ili rezultata istraživanja do tržišta” izjavio je direktor Boris Golob prilikom potpisivanja ugovora.
Ovim sklapanjem ugovora će se preko Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci iz ovog programa plasirati gospodarstvenicima i znanstvenim institucijama više od 1,5 milijuna kuna u samo godinu dana. Novih pet korisnika programa koji su potpisali ugovore ostvarili su pravo na sufinanciranje nakon što su uspješno prošli stručnu evaluaciju i plasirali se među 25 odabranih projekta za sufinanciranje u Hrvatskoj. Interes natjecatelja koji su se mogli prijaviti na natječaj do 15. listopada 2010. je i ovaj puta bio velik, što mje i potvrdilo opravdanost ovakvog programa.
 
Ispred STeP-a Ri ugovore je potpisao Boris Golob dok je na strani BICRO-a ugovore potpisao direktor Dalibor Marijanović. Tom prilikom direktor BICRO-a govorio je o koristima POC programa i da sve veći interes za sufinanciranje iz programa pokazuje da je gospodarska i znanstvena zajednica prepoznala važnost prijave na programe BICRO-a kako bi doveli svoje inovacije i rezultate istraživanja do tržišta.
 
Direktorica TECHRO programa dr. sc. Ivana Nagy istaknula je da je u drugom natječaju pristiglo 85 prijava iz svih dijelova Hrvatske od kojih je odobreno 25 za daljnje financiranje. Ukupan iznos financiranja iz programa iznosi 4,6 milijuna kuna dok će privatni sektor sufinancirati sa 2,5 milijuna kuna.
 
Ugovore su potpisali:
Ispred BICRO-a direktor Dalibor Marijanović
Ispred Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci d.o.o. direktor Boris Golob
Ispred Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci p.o. prof. dr. sc. Alen Bosnar te voditelji projekta prof. dr. sc. Darko Manestar i dr. sc. Sanja Štifter
Ispred Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci dekan prof. dr. sc. Predrag Šustar i voditelj projekta prof. dr. sc. Marko Mušanović
Ispred Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci dekan prof. dr. sc. Goran Turkalj i voditelj projekta prof. dr. sc. Saša Zelenika
Ispred tvrtke Dingo d.o.o. direktor Željko Ljubić
 
Sufinanciranjem inovacija kroz program ostvaruje se jedna od primarnih funkcija STeP-a Ri kojom se usmjeravaju poduzetnici u ranim fazama razvoja prema izvorima kapitala.
STeP-Ri je osnovan u kolovozu 2008. godine kao trgovačko društvo s ograničenom odgovornošću Sveučilišta u Rijeci. Projekt STeP Ri sudjeluje u Programu razvoja tehnologijske infrastrukture – TEHCRO – koji financira Poslovno-inovacijski centar Hrvatske – BICRO d.o.o. Više o svim aktivnostima STeP Ri-a može se vidjeti na www.step.uniri.hr .
Ažurirano Srijeda, 09.03.2011.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk