Suveniri hrvatske baštine
Srijeda, 09.03.2011.
Suveniri hrvatske baštine

Sveučilišna knjižnica u Rijeci uključila se u izdavački projekt Erasmus naklade iz Zagreba pod nazivom Suveniri hrvatske baštine 1, svjesna značenja zaštite i promocije hrvatske kulturne baštine, a osobito glagoljice, jednoga od najznačajnijih znakova identiteta Hrvatske i Kvarnera i Istre. U svrhu prezentacije ovoga projekta, Mape Kožičić autorice akademkinje Anice Nazor, koja se sastoji od knjižice na hrvatskom i engleskom jeziku o Šimunu Kožičiću Benji, vlasniku prve riječke glagoljske tiskare i 8 razglednica i 4 čestitki s motivima iz glagoljskih knjiga tiskanih u Rijeci, Sveučilišna knjižnica i Erasmus naklada za Grad Rijeku, Turistička zajednica grada i Primorsko-goranska županija upriličili su  prezentaciju ovog originalnog hrvatskog i riječkog suvenira u Sveučilišnoj knjižnici u Rijeci, 9. ožujka 2011. godine.  Mapu Kožičić predstavila je ravnateljica Sveučilišne knjižnice Senka Tomljanović i direktorica Erasmus naklade Maja Kolman Maksimiljanović.

Prezentacija ovoga izdanja organizirana je i u Sveučilišnoj knjižnici u Noći muzeja u petak 28. siječnja 2011., a Mapa je u veljači uspješno predstavljena i u Zagrebu, u Matici hrvatskoj, o čemu više možete doznati na linku:

http://www.vjesnik.hr/html/2011/02/18/Clanak.asp?r=kul&c=4

Predviđena je i prezentacija u Hrvatskom povijesnom muzeju 14. travnja 2011. u sklopu projekta „U dodiru s glagoljaškom baštinom“.

Ovo izdanje može postati originalni riječki suvenir, a s obzirom na to da je u prostoru Sveučilišne knjižnice već više od 40 godina postavljena stalna Izložba glagoljice, jedina takva u Hrvatskoj, i da je Sveučilišna knjižnica želi uključiti u kulturni turizam grada Rijeke i šire, u Knjižnici smatraju kako moraju ponuditi kvalitetan i originalni suvenir, koji može poslužiti i za potrebe prezentacije Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i mnogih drugih institucija.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk