Promocija EUHC 2011 u Izraelu
Četvrtak, 10.03.2011.
 Od 3. do 7. ožujka 2011. u Eilatu, Izrael, održana je 12. Generalna skupština Europske sveučilišne sportske asocijacije (EUSA) u sklopu koje je hrvatska delegacija, predvođena rektorom prof. dr. sc. Perom Lučinom, promovirala Rijeku kao domaćina 6. Europskog sveučilišnog prvenstva u rukometu u Rijeci 2011.

Program se, osim navedene Skupštine, sastojao od prezentacija 1. Europskih sveučilišnih sportskih igara, koje će se sljedeće godine održati u Cordobi (Španjolska) i Igara prijateljstva, kojima se svake godine kroz sport nastoji promovirati mir i tolerancija između izraelskih i arapskih studenata te sudjelovanja na otvaranju sveučilišnog sportskog prvenstva Izraela.

 Poseban gost hrvatske delegacije, koju su činili Zrinko Ćustonja, Jadranka Protić (delegati), Haris Pavletić (predsjednik Medicinske komisije EUSA-e) te Marko Žunić (izvršni direktor Europskog sveučilišnog prvenstva u rukometu), bio je rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin.

Rektor je iskoristio posjet Generalnoj skupštini kako bi susreo s vodećim osobama europskog sveučilišnog sporta te promovirao Rijeku kao domaćina nadmetanja najboljih europskih sveučilišnih rukometnih momčadi koja će biti održana u srpnju ove godine.
 
U razgovoru sa Albertom Gualtieriem, predsjednikom EUSA-e, Rektor je iskazao spremnost Sveučilišta u Rijeci da bude u krugu onih europskih sveučilišta čije su odrednice osiguravanje optimalnih uvjeta za zdrav život i razvoj akademskih sposobnosti i vanakademskih aktivnosti svojih studentica i studenata.
Gospodin Gualtieri pohvalio je dosadašnja zalaganja Sveučilišta u Rijeci na području razvoja sveučilišnog sporta te najavio svoj dolazak na Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu. 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk