Radionica o intelektualnom vlasništvu
Petak, 11.03.2011.
Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Rijeci u suradnji sa Odvjetničkim uredom Matijević iz Zagreba, a u sklopu Projekta tehnologijskog razvoja planira organizirati set od šest dvodnevnih radionica na temu intelektualnog vlasništva prilagođenih interesima i potrebama zaposlenika (znanstvenog i administrativnog osoblja) pojedinih fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Ovim putem pozivamo Vas na radionicu o Intelektualnom vlasništvu koja će se održati 21.-22.03.2011. do 10 – 14 sati u prostorijama Pomorskog fakulteta.

Svrha radionica je podizanje svijesti o intelektualnom vlasništvu, važnosti ispravnog postupanja s intelektualnim vlasništvom, prednostima zaštite i iskorištenja intelektualnog vlasništva za istraživača i njegovu instituciju, oblicima zaštitite intelektualnog vlasništva, intelektualnom vlasništvu u odnosu na nove medije i tehnologije. Svaki set dvodnevnih radionica bit će prilagođen skupini fakulteta i odjela na koje se odnosi. Uz teoretski dio radionica će biti popraćena stvarnim primjerima i najboljim praksama iz Hrvatske, Europe i svijeta.

Ovo je prva od šest dvodnevnih radionica namijenjena profesorima, docentima, asistentima znanstvenim novacima i studentima Pomorskog i Ekonomskog fakulteta.

Teme prvog dana 21.03.2011. :

Osnove Intelektualnog vlasništva
- autorsko pravo
- pravo žiga
- patenti
- industrijski dizajn
- Internet
- Sveučilišta u virtualnom okruženju
- vlasništvo nad intelektualnim vlasništvom (radno pravo i ugovori).

Teme drugog dana 22.03.2011. :

Izgradnja i komercijalizacija intelektualnog vlasništva od strane akademskih institucija (Riječki, europski i model SAD-a).
- uloga akademskih institucija u zapadnim ekonomijama
- uloga TTO-a
- Izgradnja i upravljanje intelektualnim vlasništvom
- procjena vrijednosti intelektualnog vlasništva
- licenciranje vs. prijenos prava

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Radujemo se Vašem dolasku.
Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Rijeci


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk