Liftovi će proraditi ovaj tjedan, a uskoro i grijanje, NL, 11. 3. 2011.
»LAVČEVIĆ« POPRAVLJA GREŠKE U ZGRADI FILOZOFSKOG FAKULTETA
Liftovi će proraditi ovaj tjedan, a uskoro i grijanje
 
 
Studentima s posebnim potrebama kolege pomažu da dođu od učionicaRIJEKA Predstavnici Sveučilišta u Rijeci jučer su održali sastanak s djelatnicima splitske tvrtke Lavčević koja je bila izvođač radova nove zgrade Filozofskog i Učiteljskog fakulteta u Sveučilišnom kampusu. Napominjući da je sastanak bio konstruktivan jer je dobiveno jamstvo da će se svi nadostaci ukloniti u najkraćem mogućem roku dekan Filozofskog fakulteta prof.dr. Predrag Šustar kao goruće probleme ističe grijanje i liftove, koji su izvan funkcije punih tjedan dana. Naime, problem je kulminirao proteklog tjedna kada je »propao« jedan od liftova pun studenata te je uprava fakulteta donijela odluku o zabrani njihovog korištenja.
    – Na uklanjanju oba problema već se radi, a očekujemo da bi liftovi mogli proraditi do kraja ovog tjedna. Uz grijanje koje je neophodno da bi se nastava mogla normalno odvijati liftovi nam predstavljaju najveći problem pogotovo za studente s posebnim potrebama. Njima u dolasku do učionica trenutno pomažu drugi studenti, međutim, to nije dugoročno rješenje, navodi dekan. Dodajući kako je već i velik dio sustava grijanja u funkciji prof. dr. Šustar ističe da se izvođač radova obvezao kako će korisniku objekta svakog tjedna dostavljati izvješća o tempu uklanjanja nedostataka koji su uglavnom vezani uz estetiku.
    – Radi se o manjim popravcima, poput neoličenih dijelova. Rok za njihovo uklanjanje nije dogovoren iz razloga što je u njihovo uklanjanje uključen velik broj kooperanata. Nama je trenutno najvažnije da se riješe nedostaci koji su bitni za normalno funkcioniranje nastave, pojašnjava prof. dr. Šustar.
    Istovremeno sa zabranom korištenja liftova prošlotjedna orkanska bura razbila je prozorsko staklo na jednoj od učionica devetog kata »tornja« zgrade uslijed čega je došlo i do probijanja vrata učionice, a sve je okončano evakucijom tornja. Navodeći da je taj problem promptno riješen popravljanjem nastale štete dekan ističe kako su sanirani i svi ostali prozori za koje se pretpostavljalo da bi mogli »popustiti« uslijed ponovnih vremskih neprilika.

I. ŠESTAN KUČIĆ

 

 
 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk