Održana 25. sjednica Senata

Održana 25. sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci

S obzirom na to da se pokazalo kako je u zgradi Studentske prehrane u Kampusu Sveučilišta u Rijeci buka veća od dozvoljene, zatraženo je od projektanta da ponudi rješenje problema što je i učinjeno. Radovi bi mogli trajati desetak dana, a otprilike toliko i na otklanjanju ostalih estetskih nedostataka. Primopredaja može uslijediti odmah nakon toga, odnosno zgrada bi mogla biti u funkciji 1. svibnja ove godine, rečeno je između ostaloga u izvješću rektora Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pere Lučina, na 25. sjednici Senata, održanoj 15. ožujka 2011. godine.

 Za zgradu Sveučilišnih odjela i Građevinskog fakulteta mora se tražiti nadopunu Glavnog projekta (izmjenu i dopunu građevinske dozvole), a ta je obaveza nastala uslijed havarija fasada. Što se tiče tih objekata, dogovoreni koraci i radnje potrebni za pripremu dokumentacije vezane uz fasade objekata za sada su zbog bolesti revidenta pomaknuti za mjesec dana.  Završeno je opremanje zgrade Studentske prehrane, izvršen je pregled i primopredaja namještaja. Započelo sa opremanjem knjižnica, a preostalo je raspisati natječaj za sitni inventar.

Na današnjoj sjednici Senata prihvaćen je i Prijedlog odluke o dodjeli sveučilišnih stipendija u tekućoj akademskoj godini. Prihvaćeni su i prijedlozi o dodjeli Rektorove nagrade, točnije od ove godine, a na prijedlog studenata, osim nagrade za izvrsnost, dodijelit će se i nagrade za studentski aktivizam i volonterski rad čime se želi inaugurirati i vrednovati širi društveni rad i angažman studenata.

Riječko će Sveučilište, odlukom članova Senata postati bogatije za još tri studijska programa, a to su: sveučilišni preddiplomski dvopredmetni studijski program „Talijanski jezik i književnost Filozofskog fakulteta, sveučilišni preddiplomski studijski program Fizika odjela za fiziku, te sveučilišni diplomski studijski program Diskretna matematika, Odjela za matematiku.

Dana je i suglasnost za pokretanje IV. ciklusa poslijediplomskog doktorskog studija „Pomorstvo“ za kojeg su odobrene kvote od 30 pristupnika i 5 stranih državljana.

Treba istaknuti da su nakon izvješća  o radu Zaklade Sveučilišta u Rijeci, u protekloj  godini, kojeg je iznijela doc. dr. Sanja Barić uslijedile sve pohvale posebno s obzirom na to da je Zaklada nastavila s realizacijom brojnih projekata usprkos iznimno teške financijske situacije koja je gotovo 30 posto „tanja“ u odnosu na prethodno proračunsko razdoblje.

U  trajno zvanje redovitog  profesora potvrđen je dr. Vojko Rožmanić s Medicinskog fakulteta, dok je  dr. Blaženka Grahovac, također s Medicinskog fakulteta potvrđena za redovitog profesora u trajanju od 5 godina.    

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk