Simpozij „Tematika zaštite okoliša u procesima europskih integracija“
Petak, 18.03.2011.
U zgradi Filozofskog i Učiteljskog fakulteta danas u 10 sati otvoren je Simpozij „Tematika zaštite okoliša u procesima europskih integracija“.

Simpozij se održava u zadnjoj godini trogodišnje suradnje Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Primorsko-goranske županije, Arhitektonskog fakulteta IUAV iz Venecije i regije Veneto, a pod pokroviteljstvom UNESCO-a, u provođenju specijalističkog tečaja za održivi razvoj pod nazivom „Metodologije i tehnike u primjeni europskih direktiva u području procjene utjecaja zahvata na okoliš i strateške procjene utjecaja plana i programa na okoliš“.
 
Tečaj obuhvaća predavanja i radionice uvaženih predavača i stručnjaka iz Hrvatske i Italije koji se bave navedenom problematikom, a izvodi se u prostorijama Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci od 13. siječnja 2011. do 27. svibnja 2011. u 7 ciklusa.
Održavanje tečaja najvećim je dijelom financirano od strane Regione Veneto.
 
Cilj tečaja je osposobiti polaznike za procjene utjecaja zahvata na okoliš i strateške procjene utjecaja plana i programa na okoliš prema direktivama Europske Unije (85/337/CEE, 92/43/CEE, 2001/42/CE).
Do sada je tečaj prošlo 59 polaznika, a dodatna 33 bi trebala završiti tečaj do kraja svibnja 2011.godine.
 
Normativni sustav EU nameće globalni i strateški pristup svim pitanjima, sukladno principima održivog razvoja, radi općeg poboljšanja kvalitete prostora u najširem smislu te riječi. U tu svrhu od temeljne je važnosti utvrditi stvarno stanje okoliša te utjecaje zahvata, planova i programa na okoliš kako bi se mogla odrediti planska politika koja će dovesti do sveopćeg poboljšanja i jamčiti to poboljšanje budućim generacijama.
Simpozij Tematika zaštite okoliša u procesima Europskih integracijajoš je jedan način približavanja polaznicima ove problematike i mogućnost diskusije sa autoritetima na ovom, za Hrvatsku, novom području koje je neophodno savladati i implementirati u praksu kako bi se adekvatno pripremili za ulazak u EU.
 
Program simpozija pogledajte ovdje.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk