140 godina HPKZ-a
Ponedjeljak, 21.03.2011.
Hrvatski pedagoško-književni zbor i ovoga proljeća nastavlja s tradicionalnom Pedagoškom školom koja iz godine u godinu aktualizira teme značajne za razvoj odgojno-obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj.

Hrvatski obrazovni sustav na pragu Europske unije tema je ovogodišnje Pedagoške škole HPKZ-a koja će se održati u Opatiji, u Hotelu Četiri opatijska cvijeta, od 21. do 23. ožujka 2011. godine, s početkom u 10.00 sati.

Teme ovoga stručno-znanstvenoga skupa su:

- Hrvatski obrazovni sustav na pragu Europske unije

- Očuvanje hrvatskog nacionalnog i kulturnog identiteta u Europskoj uniji

- O europskom kvalifikacijskom okviru u Republici Hrvatskoj

- Što gospodarstvo očekuje od obrazovnog sustava

- O multikonfesionalnoj Europi

- Primjeri dobre prakse u hrvatskim školama, uspješno realizirani programi iz fondova EU

- Radionice o mobilnosti u učenju, mladima, cjeloživotnom učenju, predstavljanju programa   i traženje partnera u EU

Bit će nam iznimno zadovoljstvo ukoliko nam ukažete čast svojim predavanjem na ovome skupu temom iz Vašega područja, a koja se uklapa u zadanu temu čiji naslov možemo naknadno dogovoriti.

Hrvatski pedagoško-književni zbor ove godine slavi 140 godina postojanja. To je najstarije i vrlo cijenjeno  udruženja  učitelja i pedagoga Republike Hrvatske.

Povodom   30-te obljetnice svoga postojanja HPKZ je doprinosom učitelja izgradio zgradu na Trgu maršala Tita 4. s namjerom da uz svoje sjedište izgradi i školski muzej. Ponosni smo što se na toj adresi i danas nalazi i Hrvatski školski muzej i HPKZ, nasuprot Hrvatskome narodnome kazalištu i zgradi Sveučilišta.

Danas okupljamo ne samo učitelje i pedagoge, već i odgojitelje, nastavnike, profesore i članove stručnih timova predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola te visoko školskih ustanova iz cijele Hrvatske. Predsjednik HPKZ-a je prof. dr. sc. Nevio Šetić, zastupnik u Saboru RH, a potpredsjednica je Jelena Pavičić Vukičević, prof., zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

Dva puta godišnje organiziramo stručni skup na državnoj razini školu na kojem sudjeluje oko 400 stručnjaka iz cijele zemlje. Na prošloj školi, održanoj od 15. do 17. studenog 2010., na temu hrvatskog obrazovnog kurikuluma skupu se odazvalo 500-tinjak stručnjaka.

Skupovi su  organizirani pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za odgoj i obrazovanje, Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje i Gradonačelnika Grada Zagreba te u suradnji s Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar.

Program


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk