Krenuo Kultivator
Ponedjeljak, 04.04.2011.
Danas je, u Salonu Grada Rijeke, potpisivanjem ugovora o suradnji Sveučilišta u Rijeci i Grada Rijeke i formalno krenuo projekt Kultivator. Ugovor su potpisali rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Potpisivanju su prisustvovali prorektorica za nastavu i studentska pitanja Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. Snježana Prijić - Samaržija te voditeljica službe za filmsku djelatnost Odjela za kulturu Grada Rijeke Slobodanka Mišković.
Riječ je o projektu koji se sastoji od niza povezanih aktivnosti kojima je cilj integrirati Sveučilište u Rijeci u kulturni život grada, podići studentski standard i omogućiti bolju dostupnost knjiga potencijalnim čitateljima, osobito članovima akademske zajednice.

Projekt započinje u sferi nakladništva i knjižarstva, a ima u cilju proširiti se i na područje audiovizualnih djelatnosti. Projektom Kultivator dodatno se doprinosi dostupnosti knjige i unaprijeđenju nakladništva u gradu. Također, on doprinosi vidljivosti Sveučilišta u Rijeci i njegovoj prepoznatljivosti kao izdavača na nacionalnoj razini, a u samom gradu se omogućava dostupnost velikog broja izdanja. Projekt je osmišljen kao nastavak sveučilišnog projekta Rijeka- gradu kojem vrijedi studirati, a koji je ukazao na potrebu podizanja standarda studenata u području kulture. Stoga su  Sveučilište i Grad Rijeka inicirali ovaj projekt, a u partnerstvu s knjižarom Ribook.

Ukupni troškovi provedbe projekta u 2011. godini iznose 191.100,00 kuna. Grad Rijeka sufinancirat će realizaciju projekta u iznosu od 100.000,00 kuna, Sveučilište u Rijeci osiguralo je 40.000,00 kuna za provedbu projekta, dok će preostali će iznos potreban za realizaciju projekta osigurati projektni partner.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk