Kilimanjaro Africa
Ponedjeljak, 11.04.2011.
U petak 8. travnja na najbolji način naši su nam ''Kilimanjarci'' prezentirali svoje putovanje u Afriku i osvajanje velike afričke planine – pred dupkom punom dvoranom, na velikom platnu, uz izabrane kadrove i gromoglasni pljesak.

Priča ''Kilimanjaro Africa'' priča je šestorice studenata i djelatnika s nekoliko sastavnica Sveučilišta u Rijeci koji su u rujnu 2010. krenuli na trotjednu avanturu po Africi, s ciljem osvajanja najviše samostojeće planine na svijetu, odnosno njegova 5.895 metara visoka vrha Uhuru. U jedinstvenom pothvatu, uz voditelja ekspedicije Vitomira Marića, sudjelovali su Zoran Nebić, Ivan Fućak, Siniša Knežević, Nebojša Nikolajev i Sandro Erceg.  
 
Putovanje je kroz oči aktera, prilikom premijernog prikazivanja dokumentarca, vidjela mnogobrojna publika, a Sveučilištarce je ispred Sveučilišta pozdravio prorektor prof. dr. sc. Tonči Mikac, zahvalivši se timu što su pokazali i dokazali da Sveučilište nije isključivo obrazovna institucija, obećavši im potporu Sveučilišta i u budućim pothvatima.
 
Zainteresirani polusatni film imaju priliku pogledati već u ponedjeljak 11. travnja u 17 sati na otvorenju Festivala znanosti u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.
 
Sinopsis: Polusatni dokumentarac prigodnog naziva Kilimanjaro Africa prati priču šestorice mladih i odvažnih članova riječkog Sveučilišta koji su osvojili vrh najviše samostojeće planine na svijetu. No kakva je zapravo njihova priča i je li bilo sve jednostavno kao što zvuči? Kroz najgore i najljepše trenutke vode vas sami dečki koji će vam prenijeti žar i iskustvo svoga putovanja te ćete kroz njihove oči doživjeti sve ljepote afričke planine – Kilimanjara!
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk