Najvažnija istraživačka ustanova Sveučilišta, NL, 9. 4. 2011.
RIJEČKI TEHNIČKI FAKULTET SLJEDEĆEG TJEDNA OBILJEŽAVA 50. OBLJETNICU RADA
Najvažnija istraživačka ustanova Sveučilišta
 

 
 
Tehnički fakultet u RijeciRIJEKA Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci obilježit će 50. obljetnicu uspješnog djelovanja brojnim događanjima sljedećeg tjedna. Dekan prof. dr. Goran Turkalj ističe kako Tehnički fakultet zasigurno predstavlja jednu od najvažnijih sastavnica riječkog Sveučilišta u ostvarenju cilja da se ono profilira kao istraživačko sveučilište.
    – Na fakultetu radi 140 djelatnika izabranih u neko od znanstvenonastavnih, nastavnih ili stručnih zvanja, među kojima njih više od 60 ima stupanj doktora znanosti. Do danas je na Tehničkom fakultetu diplome i svjedodžbe steklo više od pet tisuća studenata, što znači da je u našoj ustanovi školovana većina visokoobrazovanih stručnjaka tehničkog profila uže i šire regije. Tehnički je fakultet time izravno pridonio kako razvitku grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, grada i regije u kojima je ponikao, u kojima djeluje i koji baštine tehnički razvitak i napredak, tako i razvoju Hrvatske u cjelini, kaže dr. Turkalj.
    Na Tehničkom fakultetu izvodi se 11 studijskih programa po bolonjskom modelu, a riječ je o sveučilišnim preddiplomskim, sveučilišnim diplomskim te stručnim studijima strojarstva, brodogradnje i elektrotehnike, kao i poslijediplomskom doktorskom studiju koji obuhvaća znanstvena polja strojarstva, brodogradnje i temeljnih tehničkih znanosti. Prodekan prof. dr. Branimir Barišić najavljuje kako će u sklopu Dana Tehničkog f
Brojne aktivnosti i uspjesi 

Tehnički fakultet od 1995. izdaje znanstveni časopis Engineering Review, a trenutno provodi istraživanja iz 20 znanstvenih projekata. Fakultet je partner na jednom TEMPUS projektu, surađuje s brojnim domaćim i inozemnim institucijama i dio je CEEPUS programa. Projekt CII HR 108 Concurrent Product and Technology Development pod vodstvom prodekana za poslovne odnose Tehničkog fakulteta dr. Barišića osvojio treće mjesto u Europi u ukupnom vrednovanju CEEPUS projekata, što je dosad najbolji rezultat jednog projekta hrvatskih voditelja.
akulteta u ponedjeljak u 9 sati u predavaonici P1 biti predstavljeni uspješni studentski projekti, Formula Student, Vodocikl i CNC glodalica, kao i studentska ekspedicija na Kilimanjaro.
    – Prvi put bit će izložena poptuno nova šasija bolida RRC11, s kojim će se Riteh Racing Team natjecati u novoj sezoni Formule Student. Osim studentskih udruga koje djeluju pri fakultetu, istog dana bit će predstavljeni inovacijski i tehnološki centri te znanstveni časopisi IRT i Engineering Review. U utorak i srijedu previđena su predavanja u sklopu Energetskog tjedna, a u srijedu je planirano i okupljanje Alumni kluba Tehničkog fakulteta te susret svih generacija. Četvrtak je dan za predstavljanje uspješnih poduzeća, ali i ponuda stipendija studentima Tehničkog fakulteta, kaže dr. Barišić. Središnji događaj Dana Tehničkog fakulteta bit će svečana sjednica Fakultetskog vijeća u petak na kojoj će biti predstavljena monografija Fakulteta glavnog urednika prof. dr. Božidara Križana te biti uručene nagrade i priznanja.

A. PETRAK

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk