Otvoren Festival znanosti
Ponedjeljak, 11.04.2011.
Deveti po redu Festival znanosti započeo je danas svoj bogati program svečanim otvorenjem u Vijećnici Grada Rijeke. Prisutne je pozdravio među ostalima i rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin, pritom naglasivši kako je uz obrazovnu funkciju sve važnija i istraživačka koju trebamo i moramo implementirati u svakodnevni rad.

Festival znanosti održati će se od 11. do 15. travnja 2011.  Tema ovogodišnjeg Festivala je SVJETLOST, no pripremili smo brojne i raznovrsne sadržaje na mnogim lokacijama našega grada. Ulaz na sve manifestacije Festivala znanosti je slobodan.

Sve što vidimo je svjetlost. Svjetlost, ta “najstarija Božja kćerka»  osvjetljena  je tema devetog riječkog Festivala znanosti.  Ima li zahvalnije, šire, sveobuhvatnije, pozitivnije, prirodnije,  poetičnije, uzbudljivije  teme od svjetlosti ? Potražite je u programu ovogodišnjeg FZ. U devetoj godini FZ Ri je brojem programskih sadržaja premašio devedeset te se, kako i priliči približavanju malom jubileju, približio stotici.

Ove godine, uz već tradicionalne lokacije i tradicionalne sadržaje FZ Ri i na brojnim novim lokacijama grada; na riječkim trgovima, u sveučilišnom kampusu, na nekoliko fakulteta. Kroz cijeli tjedan Festivala odvija se i  izložbeno-prodajni sajam hrvatske znanstvene knjige. U FZ su se ove godine i aktivno uključile riječke škole, novi je festivalski potprogram “škole za škole”.

Pronađite sva lica svjetlosti, fotografiju, fotosintezu, živo svjetlo, lasere, holografiju, svjetlosnu terapiju, boje, zvjezdanu svjetlost, svjetionike kao i povijesne svjetionike – ove godine obilježavamo 300. godišnjicu rođenja Ruđera Boškovića.

Saznaj više na www.festivalznanosti.hr


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk