Studentsko natjecanje u izradi poslovnih planova
Četvrtak, 28.04.2011.
U prostorijama Znanstveno tehnologijskog parka na Kampusu započelo je natjecanje studenata Sveučilišta u Rijeci u izradi poslovnih planova. U svečanom izvlačenju tema i mentora sudjelovao je i rektor, prof. dr. sc. Pero Lučin te naglasio  važnost uključivanja studenata u projekte koji znače suradnju s tvrtkama temeljenim na znanju. Suradnja poput ove važan je korak ka Sveučilištu treće generacije.

Prorektor za suradnju sa zajednicom i privredom te zapošljivosti studenata, prof. dr. sc. Pavao Komadina, izrazio je zadovoljstvo velikim odzivom studenata (97 njih je prijavljeno na natjecanje), ali i  i tvrki (15 poslovnih slučajeva) koje žele iskoristiti kreativnu snagu studenata. Direktorica Marketinga u tvrtci As2con i direktor tvrtke E-glas (tvrke utemeljene na znanju) predstavili su svoje tvrtke i istaknuli zadovoljstvo što će surađivati s mladim snagama Sveučilišta. Studenti su izabrali voditelje timova koji su izvukli teme poslovnih slučajeva, a potom i mentore koji će ih voditi kroz cijeli projekt. Mentori su: Anita Klanac, Lidija Vitez, Boris Golob i Neven Tamarut, svi s višegodišnjim iskustvom u pripremi poslovnih planova. Poslovni slučajevi koncipirani su na stvarnim proizvodima i uslugama domaćih poduzeća.

Ovim se natjecanjem pružila prilika studentima da u suradnji s mentorom pokažu svoja stečena znanja i vještine te usvoje nova, a poduzećima da dobiju moguća rješenja u plasiranju svojih proizvoda na tržište. Studenti uključeni u natjecanje sudjeluju individualno ili u timu (minimum dvoje, a maksimalno četiri studenata).

Najuspješniji poslovni planovi bit će nagrađeni, i to: za prvo mjesto 12.000,00 kn, drugo mjesto 8.000,00 kn i treće mjesto 6.000,00 kn.

Prijave za ovo natjecanje zaključene su unatrag deset dana, dok je rok za predaju gotovih poslovnih slučajeva otvoren do 16. svibnja 2011. Potom će ekspertni tim ocijeniti i odabrati najbolje radove koji će se prezentirati komisiji. Proglašenje najboljih bi će dostupno na stranicama Sveučilišta, STeP-a i UTT-a, a  nagrade će se svečano uručiti isti dan.

Svim studentima želimo puno sreće!

Teme natjecanja


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk