Sveučilište briljiralo!
Četvrtak, 28.04.2011.
Na 20. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke održanoj 28. travnja 2011. godine, temeljem mišljenja Odbora za javna priznanja, izglasane su odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Rijeke u 2011. godini za tri kategorije. Nagrada Grada Rijeke za životno djelo završila je u rukama akademika Petra Strčića, osnivača i prvog pročelnika Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta.

Odlukom Gradskog Vijeća ove godine najveće gradsko priznanje, Nagradu Grada Rijeke za životno djelo, dobio je akademik Petar Strčić za cjelokupan doprinos unapređenju i promicanju znanosti te istraživanju povijesti grada Rijeke i zapadne Hrvatske.
 
U kategoriji Godišnje nagrade Grada Rijeke, javno priznanje su, uz Samira Barača koji je dobitnik nagrade za sveukupan doprinos promociji vaterpolo sporta i grada Rijeke tijekom dugogodišnje uspješne igračke karijere, dobili djelatnici riječkog Sveučilišta:

- prof. dr. sc. Saša Ostojić
, Medicinski fakultet, za izniman doprinos spoznaji, promociji, popularizaciji i unapređenju biomedicinskih znanosti,
- prof. dr. sc. Bruno Grbac, Ekonomski fakultet, za ostvarena znanstvena postignuća i doprinos afirmaciji Rijeke kao sveučilišnog grada sa značajnim istraživačkim rezultatima u ekonomskim
znanostima u području marketinga,
- prof. dr. sc. Pavao Komadina, Pomorski fakultet, za doprinos pomorskoj znanosti, obrazovanju i razvitku pomorskog gospodarstva,
- prof. dr. sc. Davor Štimac, Medicinski fakultet, za izniman znanstveni i stručni doprinos razvoju riječke gastroenterologije,
- prof. dr. sc. Rajka Jurdana-Šepić, Odjel za fiziku Sveučilišta, za njegovanje čakavskog izričaja, izniman doprinos očuvanju i promicanju čakavštine i pularizaciju znanosti.
 
Naposljetku, odlukom riječkog Gradskog vijeća, Zlatnu plaketu „Grb Grada Rijeke“ dobio je Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci za uspješno polustoljetno djelovanje u području tehničkih znanosti, kreativan razvoj znanstvene misli i mnogobrojna ostvarenja u brodogradnji, strojarstvu i elektrotehnici u gradu koji baštini tehnički razvitak i napredak.
 
Nagrade će biti uručene na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke u HNK Ivana pl. Zajca, sredinom lipnja 2011. godine.
 
Iskrene čestitke svim dobitnicima!
 
 
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk