Održan 1. Studentski kongres neuroznanosti
Ponedjeljak, 02.05.2011.
Svečano otvorenje 1. Studentskog kongresa neuroznanosti bilo je upriličeno 30. travnja 2011., a sudjelovalo osamdeset studenata sa svih hrvatskih sveučilišta, koji su prikazali rezultate vlastitih istraživanja iz bazičnih i kliničkih neuroznanstvenih grana te psihologije. Kongres je otvorio rektor Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. Pero Lučin, napominjući kako je uključivanje studenata u istraživanja od iznimne važnosti za inovacijski potencijal i pozicioniranje hrvatske znanosti.

Bilo je tu govora o feromonima, orgazmu, spavanju, duhovnosti, pa sve do onih „težih“ tema poput veze depresije i Parkinsonove bolesti, zatim o cerebralnoj paralizi u nedonoščadi ili pak neuro-imunološkim pokazateljima tkivne ishemije. Studentica psihologije, Mia Maleš, prezentirala je svoje istraživanje o razlikama u ljubomori među heteroseksualcima i homoseksualcima. Zanimljivo je kako su homoseksualne osobe oba spola sličniji isključivo ženama heteroseksualne orijentacije.

Svečano otvorenje bilo je upriličeno u subotu, 30. travnja 2011. pri čemu je predsjednik Organizacijskog odbora, student medicine Igor Salopek istaknuo: „organizirajući 1. Studentski kongres neuroznanosti - NeuRi 2011., studentska udruga FOSS MedRi želi omogućiti znanstveno-kongresni okvir studentima (bio)medicinskih studija, a pod motom „edukacija & iskustvo“ pružiti sudionicima priliku za znanstveno i stručno usavršavanje, prezentaciju rezultata vlastitih istraživanja, te ostvarenje kontakata s kolegama sličnih znanstvenih afiniteta. Osmišljavajući NeuRi 2011 vođeni smo idejom o jedinstvenom studentskom kongresu u široj regiji, ali i potencijalno svojevrsnom „brand-u“, promotoru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.“

Sudionici NeuRi 2011. imali su priliku saznati najnovija dostignuća i spoznaje u neuroznanosti od četiri pozvana predavača: prof. dr. Giuseppea Legnamea s tršćanske Međunarodne škole za napredne studije, zatim prof. dr. Dražena Domijana s Filozofskog fakulteta u Rijeci, Dr. Nenada Kudelića iz OB Varaždin, te prof. dr. Đulijana Ljubičića, predstojnika Klinike za psihijatriju KBCa Rijeka. Osim predavanja, za studente je priređen i dodatan program radionica, te
Science caffe-a pri čemu su mogli dodatno naučiti vještine likovne art-terapije, pokazati znanje na neuroznanstvenom kvizu ili spoznati korelaciju glazbe, boja i emocija.

Dodatne informacije o NeuRi 2011 možete pronaći na web stranici Kongresa: http://speculum.com.hr/hr_HR/neuri/neuri-2011 te nas slobodno kontaktirajte putem e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili pak na mob. 098 1986 515.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk