Svečano otvoren Objekt studentske prehrane
Četvrtak, 12.05.2011.
Objekt prehrane, koji je studentima otvorio vrata 21. travnja, jučer je svečano otvorila i premijerka Jadranka Kosor.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Vojko Obersnel,  riječki nadbiskup msgr. Ivan Devčić te mnogi drugi uzvanici Sveučilišta.

U uvodnom pozdravnom govoru ravnatelj Studentskog centra g. Jurjevic zahvalio se svim investitorima, projektantima, izvođačima radova, službama  i timovima koji su radili na projektu izgradnje Objekta prehrane, napomenuvši kako su se sve službe Studentskog centra u proteklim danima preselile i počele djelovati na novoj lokaciji u Kampusu.

Ovom prilikom, rektor prof. dr. Lučin istaknuo je kako će se otvaranjem  preostalih dviju izgrađenih zgrada, Građevinskog fakulteta i Sveučilišnih odjela, zatvoriti  prva polovica prve faze Sveučilišnog kampusa te da se na nastavku realizacije projekta, bez obzira na tešku situaciju u državi, kontinuirano radi.

Pozvao je i  predsjednicu Vlade da uloži sve napore kako bi se ovaj važan projekt nastavio, zahvalivši se na potpori u projektu izgradnje Kampusa Vladi, Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.
U zamolbi Vladi da nastavi ulagati u prostor Kampusa pridružili su se riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, ističući kako se za Kampus bez studentskog smještaja, dakle Kampus u kojem nema studenata 24 sata dnevno, ne može reći da živi punim životom.
 
Gradonačelnik Obersnel je kazao i kako su zajedničkim naporima Vlade i Sveučilišta u Rijeci, a uz znatnu potporu Grada Rijeke u planskom i financijskom smislu, stvoreni preduvjeti da Rijeka bude prepoznata kao sveučilišni grad.

Ono što su svi uzvanici s radošću i nadom dočekali jest obećanje predsjednice Vlade kako je sljedeći korak definitivno izgradnja novih kapaciteta za smještaj studenata i da u tome Vlada neće posustati.
 
Nadamo se da će se to obećanje uskoro i ispuniti!

 

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk