Regatom obilježen Dan Pomorskog fakulteta
Srijeda, 25.05.2011.
Povodom Dana Pomorskog fakulteta jučer je u riječkoj luci održana trinaesta Riječka regata u mornarskom veslanju.

Regata je okupila više od dvadeset veslačkih ekipa koje su se natjecale u četiri skupine. Najbrojnije natjecanje bilo je ono studentskih ekipa, njih čak deset, koje su se po sistemu ispadanja borile za pobjedu na stazi dugoj 650 metara.

Natjecanju se pridružila i sveučilišna ekipa u čijem su sastavu, uz ostale, bili predstavnici Studentskog zbora, Rektor i prorektori. Ekipa je bila predvođena bivšim dekanom Pomorskog fakulteta prof. dr. Komadinom koji je svoju ekipu doveo do uspješnog trećeg mjesta u revijalnom dijelu natjecanja.

Prema riječima sudionika regate pripreme za ovaj važan događaj traju cijele godine, a na proljeće se, pred održavanje sličnih regata u Hrvatskoj i okolnim zemljama, obično intenziviraju. Sve ekipe složile su se kako im je druženje i dobar provod u društvu kolega i prijatelja ionako glavni motiv za bavljenje mornarskim veslanjem, a rezultat je u drugom planu dodajući ipak kako je svaka pobjeda slatka.
Dekan prof. dr. Serđo Kos potvrdio je riječi studenata ističući kako kako je regata svakako prilika i za promociju pomorstva i Pomorskog fakulteta.

Nakon teške, ali zabavne borbe za prva mjesta, druženje svih sudionika i njihovih prijatelja na Rivi Boduli u opuštenoj je atmosferi potrajalo sve do večernjih sati.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk