Amanda Plummer u posjeti Sveučilištu u Rijeci
Četvrtak, 26.05.2011.
  
U ugodnoj atmosferi terase hotela Bonavia prorektorica Snježana Prijić-Samaržija danas je uz poznatog glumca Radu Šerbedžiju i  redateljicu Lenku Udovički predstavila Natječaj za novi sveučilišni poslijediplomski specijalistički studij "Gluma, mediji, kultura" te posebnu gošću Amandu Plummer.
Američka glumica Amandu Plummer (Pakleni šund, itd.), koja će surađivati na novome studiju bila je posebna gošća današnje press konferencije.  Amanda Plummer, dobitnica je brojnih glumačkih nagrada, a ostvarila je brojne zapažene uloge, ne samo na filmu i na televiziji, nego i na kazališnim daskama Ontarija i Broadwaya.
Prilikom predstavljanja glumica Amanda Plummer kazala je kako joj je čast i privilegija biti u Rijeci i raditi s umjetnicima poput Rade Šerbedžije i Lenke Udovički, za koju je rekla da ima jedinstven način režiranja, drugačiji od uobičajenog pa je rad s njom bio poput ostvarenja životnog sna.
Također, Plummer je rekla da će za nju to biti novo iskustvo, jer nije tipični predavač, već više voli akciju i interakciju, a studentima je u šali poručila da se dobro pripreme, jer će s njom biti jako teško budući da je „meka duša“. 
Kao što je već poznato, Sveučilište u Rijeci prošli tjedan raspisalo je Natječaj za sveučilišni poslijediplomski specijalistički studij "Gluma, mediji, kultura" s rokom zaprimanja prijava do 15. kolovoza. Na studij se mogu upisati pristupnici koji su završili četverogodišnji sveučilišni dodiplomski studij ili preddiplomski i diplomski studij u skladu s bolonjskom shemom studiranja, sa znanjem engleskog jezika, a koji polože prijemni ispit.
Važno je za istaknuti da je Studij osim po svojoj interdisciplinarnosti i specifičnom vezanju teorije i prakse značajan i zbog stručnjaka koji će u izvođenju studija na sudjelovati. Naime, već u prvom semestru studenti će imati priliku surađivati i učiti od Rade Šerbedžije, Staše Zurovca, Aleksandra Cvjetkovića, ali i gostiju iz inozemstva kao što su Nigel Osborne (University of Edinburg) i Robin Carr (University of Southern Mississippi).
Studij planira ugostiti i brojna druga zvučna imena (umjetnike, teoretičare, kritičare) iz Hrvatske i svijeta koji će sudjelovati kao predavači na kolegijima ili kao specijalni gosti u okviru posebnih seminara i radionica. Do sada su svoj dolazak kao gosti najavili: predstavljena glumica Amanda Plummer te Vanessa Redgrave, Liam Neeson i Peter Medak.
Dodatne informacije mogu se dobiti na: http://www.acting.uniri.hr
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk