Gospićki Učiteljski studij - u Zadru
Petak, 03.06.2011.
U Rektoratu Sveučilišta danas je svečano potpisan Sporazum o prenošenju sveučilišnog Učiteljskog studija u Gospiću s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci na Sveučilište u Zadru.

U nastavku pročitajte Izjavu za medije Sveučilišta u Rijeci i Učiteljskog fakulteta:

Rektor Sveučilišta u Zadru, prof. dr. sc. Ante Uglešić i dekanica Učiteljskog fakulteta u Rijeci, prof. dr. sc. Jasna Krstović, danas su u Rektoratu Sveučilišta u Rijeci potpisali Sporazum o prenošenju sveučilišnog Učiteljskog studija u Gospiću s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci na Sveučilište u Zadru, čemu je nazočio i rektor riječkoga Sveučilišta, prof. dr. sc. Pero Lučin.

Suglasnosti na tekst Sporazuma prethodno su dali Senat Sveučilišta u Rijeci i Senat Sveučilišta u Zadru. Sporazumom se, pored prenošenja studija Sveučilištu u Zadru istovremeno utvrđuje i pripajanje Odsjeka za učiteljski studij u Gospiću, koji trenutno djeluje kao dislocirana ustrojbena jedinica Učiteljskog fakulteta u Rijeci.
 
Potpisivanje Sporazuma rezultat je višemjesečnih priprema i dogovora potpisnika Sporazuma, tijekom kojih je ocijenjeno da su uvjeti za prevladavanje prostorne udaljenosti Rijeke i Gospića postali preprekom daljnjeg razvoja sveučilišnog Učiteljskog studija u Gospiću. Naime, osnivanje Sveučilišta u Zadru potaknulo je prirodno priklanjanje gospićkog Odsjeka zadarskoj instituciji, koja je prostorno i vremenski znatno bliža, a što bitno olakšava izvedbu cjelovitog studijskoga programa. Sveučilište u Zadru, a posebice njegov Odjel za obrazovanje učitelja i odgajatelja, je i do sada prema Odsjeku u Gospiću pokazivalo izrazito visoku razinu kolegijalne potpore te je u tom smislu već ranije ostvarena izrazito dobra suradnja.
 
Sporazum predviđa da se prenošenje studija, kao i pripajanje Odsjeka u Gospiću Sveučilištu u Zadru administrativno pripremi do početka akademske godine 2011/2012. Pritom će se osobito voditi briga da studenti koji studiraju u Gospiću prelaskom na Sveučilište u Zadar zadrže sva prava koja imaju na upisanom studijskom programu. Isto tako, prelaskom na Sveučilište u Zadar, zaposlenici s mjestom rada u Gospiću nastavljaju s radom sa svim pravima iz radnog odnosa stečenim do dana prelaska.
 
Potpisnici Sporazuma iskoristili su prigodu zahvaliti se na suradnji i podršci rektoru Sveučilišta u Rijeci i njegovim suradnicima, kao i predstavnicima Ličko-senjske županije koja u ovome Sporazumu nalazi interes lokalne i regionalne zajednice za daljnjim razvojem sveučilišnog učiteljskog studija u Gospiću, koji treba biti prepoznatljiv s obzirom na obrazovne, ali i druge razvojne potrebe Ličko senjske županije.
 
Sveučilište u Rijeci i
Učiteljski fakultet u Rijeci
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk