"Rijeka uzor za poduzetnički inkubator u Međimurju", NL, 3.6.2011.
DELEGACIJA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE U POSJETU PGŽ-u
Rijeka uzor za poduzetnički inkubator u Međimurju
 

 
 
altRIJEKA Iskustva i rješenja u razvoju i organizaciji institucija Primorsko-goranske županije mogla bi se preslikati u Međimurju, a to se prije svega odnosi na osnivanje Centra za palijativnu skrb te razvoj suradnje Međimurskog veleučilišta sa Sveučilištem u Rijeci na kojem studira oko 400 mladih iz Međimurja. Navedene teme bile su na dnevnom redu tijekom jučerašnjeg posjeta delegacije Međimurske županije, koju je predvodio župan Ivan Perhoč. Tijekom dva dana njihovo izaslanstvo obišlo je Thalassotherapiju u Opatiji, Sveučilišni kampus na Trsatu, Hrvatsku gospodarsku komoru – Županijsku komoru Rijeka, Centar za palijativnu skrb i neke druge institucije. Kako je na jučerašnjem primanju naglasio primorsko-goranski župan Zlatko Komadina riječ je o uzvratnom posjetu nakon što je u studenom prošle godine župan sa suradnicima boravio u Međimurju, gdje su posebno zanimljiva bila pojedina rješenja u razvoju gospodarstva i industrije.
    – Razmjena iskustava i suradnja na pojedinim projektima je itekako poželjna, između ostalog i u procesu teritorijalnog ustroja o čemu se sve više raspravlja. Tu se ne smijemo igrati i crtati karte, već strpljivo tražiti stručna rješenja uz politički konzenzus kojeg dosad nije bilo, rekao je Komadina uz napomenu kako dvije županije dijele slične probleme na svim područjima djelovanja, bilo da je riječ o kulturi, zdravstvu, školstvu, turizmu, gospodarstvu, znanosti, prostornom planiranju, itd.
    Župan Ivan Perhoč je kazao kako će se nastojati preslikati pojedina rješenja i iskustva poglavito kad je riječ o stvaranju međimurskog poduzetničkog inkubatora. Na području kampusa ulogu domaćina preuzeo je rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin, koji je predstavio povijest, planove i projekte, te obećao pomoći razvoju Međimurskog veleučilišta. (D. P.)
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk