Održana 28. sjednica Senata
Održana 28. sjednica Senata

Pozitivan pomak, ali ne dovoljno, pojednostavljena je ocjena  provedbe „Strategije Sveučilišta u Rijeci 2007. – 2013. godine“, u 2010. godini, jedan je od zaključaka  28. sjednice Senata.  U izvješću se, između ostaloga, može iščitati da je povećan broj doktoranada, broj znanstvenih radova, prijavljenih projekata, broj e- kolegija, no s druge strane novaca za istraživanja nedostaje. Također, bilježi se i nedovoljan broj kolaborativnih projekata, a premalo pozornosti dano je i usavršavanju i obrazovanju stručnog i administrativnog osoblja. Nezadovoljavajući su i osobni prihodi, a do kraja nije izgrađeni ni informacijsko – komunikacijski i knjižnični sustav. Znanstveno – tehnološki park je zaživio, no s druge strane suradnja s gospodarstvom podbacila.  Temeljem navedenoga izvješća će,  prema riječima rektora Sveučilišta prof. dr. Pere Lučina, nakon  rasprave na Senatu, tijekom lipnja i srpnja biti  održane rasprave na svim sastavnicama Sveučilišta, a s ciljem definiranja prioriteta i daljnjeg razvoja Sveučilišta.

Članovi Senata  nastavili su i raspravu o prijedlozima nacrta Zakona o sveučilištu, visokom obrazovanju i znanosti, jer kako je akademskoj, ali i široj javnosti poznato zakoni još nisu otišli u proceduru.

Na sjednici Senata za dekana Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci potvrđen je prof. dr. Eduard Kunštek. 
U trajno zvanje redovitog  profesora potvrđeni su: dr. sc. Dragan Magaš i dr. sc. Jože Perić s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, dr. sc. Mladen Petrovečki s Medicinskog fakulteta, te dr. sc. Karol Visinko s Filozofskog fakulteta.
U zvanje redovitog profesora u trajanju od 5 godina potvrđeni su: dr. sc. Darko Meštrović s Građevinskog fakulteta, te dr. sc. Vjekoslav Prica i dr. sc. Nikola Petković s Filozofskog fakulteta. Za voditelja poslijediplomskog specijalističkog studija „Gluma, mediji, kultura“ imenovan je Rade Šerbedžija, a inozemnom profesoru na Ekonomskom fakultetu prof. dr. Andreju Kumaru, još je jednom povjereno izvođenje nastave.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk