Jelena Simić - Erasmus ambasadorica
Srijeda, 29.06.2011.
 
2012. godine bit će obilježena 25. godišnjica postojanja programa mobilnosti Erasmus prilikom čega će kroz cijelu godinu biti organiziran niz događanja kojima će biti promoviran program. Europska komisija izabrala je Jelenu Simić, studenticu diplomskog studija hrvatskog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta riječkog Sveučilišta, da kao Erasmus ambasadorica predstavlja Hrvatsku.
 
Na prijedlog Europske komisije, nacionalne agencije iz 33 zemlje sudionice programa nominirale su bivše Erasmus studente i članove nastavnog/nenastavnog osoblja za Erasmus ambasadore koji će na promotivnim događanjima prezentirati svoja iskustva stečena u razdoblju mobilnosti.
 
Jelena Simić provela je zimski semestar akademske godine 2010./2011. na Sveučilištu u Wroclawu na izradi završnog rada pod nazivom „Konceptualna analiza frazema sa zoonimskom sastavnicom u hrvatskom i poljskom jeziku“.  Jelena je asistentica predsjednice Poljske kulturne udruge ˝Fryderyk Chopin˝ Rijeka, gdje radi na prijavama Udruge za financiranje projekata iz fondova Europske unije. Godinu dana je radila na Radio Sovi kao urednica i voditeljica radijske emisije ˝Ptica selica˝, obrađujući teme vezane uz mobilnost studenata.
 
Ponosni što je upravo studentica Sveučilišta u Rijeci izabrana promotoricom Erasmus programa kao predstavnica Republike Hrvatske, čestitamo Jeleni te joj želimo da uspješno predstavlja Hrvatsku u Europi  te se pritom dobro zabavi!
 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk