"Studentima CD-i s njihovim znanstvenim radovima", NL, 12. 7. 2011.
Studentima CD-i s njihovim znanstvenim radovima
 

 
 
Svečano je bilo jučer na Pomorskom fakultetu u RijeciRIJEKA Studentski znanstveni radovi na temu ekološki prihvatljivog prometa, koji su bili izloženi na Studentskoj znanstvenoj konferenciji na Pomorskom fakultetu u veljači ove godine, sabrani u digitalnom obliku na CD-u, podijeljeni su jučer studentima u Velikoj vijećnici Pomorskog fakulteta u Rijeci. Riječ je o 32 rada na kojima je radilo 89 studenata i studentica, od kojih su četiri najbolja rada bila prezentirana i na Međunarodnoj konferenciji o ekološki prihvatljivom prometu, održanoj u svibnju u Beogradu.
    – Naša je želja da tijekom studija studenti ne uče samo literaturu za ispite, nego i da misle svojom glavom i istražuju. Poznato je da je ekologija danas u svijetu velik problem, a promet je jedina grana gospodarstva u kojoj se povećava utjecaj na ekologiju. Cijeli svijet želi smanjiti taj utjecaj, a i naši studenti su na ovaj način postali svjesni tog problema, rekao je dr. sc. Dragan Čišić, profesor Upravljanja dobavnim lancem i predstojnik Zavoda za logistiku i menadžment na Pomorskom fakultetu.
    Četiri odabrana rada su »Metode zbrinjavanja otpada na trgovačkim brodovima« studenata Mate Barića, Dražena Butorca i Marka Smokrovića, »Emisija ugljičnog dioksida pri izgaranju motornih goriva« Ivana Dapčića i Petra Brusića, »(Ne)konvencionalni hibridni sistemi za proizvodnju energije od vodika« Darjana Šćulca, Igora Ratkovića i Martina Dorčića te »Održivi dizajn i energetski efikasni materijali u cestovnom prometu« Marija Vukulića, Marine Maras i Mateja Lukšića. Uz profesora Čišića, na jučerašnjoj svečanosti kojoj se odazvao tek mali broj studenata, prisustvovao je dekan Pomorskog fakulteta Serđo Kos i asistentica na kolegiju Upravljanje dobavnim lancem Ana Perić Hadžić. (I. B.)
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk