"Brži u Formulu Student", 22. 7. 2011.
RRC11 PREDSTAVLJEN NOVI TRKAĆI BOLID STUDENATA TEHNIČKOG FAKULTETA
Brži u Formulu Student
 
Bolid je 30 kilograma lakši od starog, koji je za samo tri i pol sekunde postizao sto kilometara na sat, a zbog veće šasije udobniji za vožnju
 
 
Riteh Racing Team i njihov RRC11RIJEKA Riteh Racing Team studenata riječkog Tehničkog fakulteta sinoć je svečano predstavio RRC11, novi bolid s kojim će se natjecati u ovoj sezoni Formule Student, najcjenjenijem i najzahtjevnijem svjetskom natjecanju studenata tehničkih znanosti u organizaciji Međunarodnog udruženja inženjera strojarstva iMeche.
    Bolid s potpuno novom šasijom, koji će zamijeniti uspješni RRCX, izradio je tim studenata pod vodstvom Roberta Blažića u sastavu Igor Felc, Dean Frangen, Wendy Herceg, Marin Jurjević, Ivan Maglica, Serđo Miletić, Hrvoje Novak, Marko Ognjenović, Luka Šimić, Matija Šoban, Goran Tomac, Mel Totman, Velibor Vučković i Ivo Zubović, sa savjetnikom prof. dr. Vladimirom Medicom. Riječki studenti u konkurenciji timova iz cijelog svijeta natjecat će se na stazi u Gyoru u Mađarskoj 16. kolovoza, a preostalo vrijeme iskoristit će kako bi detaljno testirali svoj RRC11.
   
Dekan ponosan

Dekan Tehničkog fakulteta prof. dr. Goran Turkalj istaknuo je kako je ponosan na svoje studente.
    – Riteh Racing Team djeluje na fakultetu od 2008. godine, a sa svojim drugim bolidom natjecat će se u već trećoj sezoni Formule Student. S bolidom RRCX prošle su sezone ostvarili izvanredne rezultate na stazama u Silverstoneu i Hockenheimu, a očekujemo kako će ove godine biti još bolji. Danas sam imao prilike pogledati novi bolid RRC11 i ostao sam impresioniran s time što su napravili. Studenti se natječu u konstruiranju, izradi, prezentaciji poslovne studije i utrkama trkaćih bolida, napravljenih u skladu s pravilima SAE organizacije. Prepoznali smo važnost projekta i fakultet nastoji maksimalno pomoći timu. Rezultati Riteh Racing Teama odlična su reklama za naš Tehnički fakultet i cijelo Sveučilište u Rijeci, te inženjersku struku, rekao je dekan Turkalj, poželjevši studentima puno sreće u novoj sezoni.
    Mentor tima prof. dr. Vladimir Medica dodao je kako su članovi tima pokazali da se mogu mjeriti s najboljima u svijetu.
    – Naši su se studenti prošle godine u Silverstoneu i Hockenheimu plasirali među prvu trećinu timova iz cijelog svijeta, a u Hockenheimu osvojili su prvo mjesto u prezentaciji troškova projekta. Pokazali su da se velikim entuzijazmom i marljivošću može sve napraviti. Njihov je uspjeh tim veći, budući da na našem fakultetu nemamo studij o konstrukciji vozila. Članovi tima zato su morali sami naučiti puno više od onog što im mi predajemo na fakultetu, kaže prof. dr. Medica.
   
Zahvalni sponzorima

Hrvoje Novak iz Riteh Racing Teama objasnio je da novi bolid RRC11 trideset kilograma lakši od starog, koji je s motorom od 90 konjskih snaga za samo tri i pol sekunde postizao sto kilometara na sat, a zbog veće šasije udobniji je za vožnju. Robert Blažić uspio je dodatno poboljšati svoj inovativni diferencijal trkaćeg automobila, nagrađen, među ostalim, srebrom na Britanskom sajmu inovacija.
    Članovi Riteh Racing Teama zahvalni su svim sponzorima, a riječ je o tvrtki Bross, Studentskom zboru Sveučilišta u Rijeci, AVL-u, Zakladi Sveučilišta u Rijeci, NMP Produktu, Tehničkom fakultetu u Rijeci, SCAM marineu, tvrtkama EG, SKF, Duing, Pičuljan, Autoklubu Rijeka, Zajednici tehničke kulture Rijeka, Savezu inovatora Rijeka, Teti Roži, Kelteksu, Scripti, Infiniusu, Racing zoneu, Headway Headquartersu, te partnerima as2conu, P. audio, PBM, Cartesian, Te-pro, Adriatic Timing, Gradu Buzetu, Palfinger Systemsu, Vlamalu, PK-u, Carbonmaniji i vinariji Židov.
    Svi koje zanima projekt Riteh Teama mogu posjetiti web ritehracing.uniri.hr, na kojem se nalaze sve informacije o timu, bolidu i natjecanju.

Andrej PETRAK

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk