Predloženi novi programi EU za period 2014-2020
 
Europska komisija je krajem lipnja 2011. godine predstavila dokument Multi-annual Financial Framework (MFF) plan proračuna unije za period 2014-2020, o kojem će zemlje članice pregovarati i to posebice o budućnosti strukturnih fondova, programa za inovacije i istraživanje, obrazovanje i socijalnu politiku.
Planom je, između ostalog, predloženo povećanje sredstava od 48% za istraživanje i razvoj, te obrazovanje, ali i novi programi.  

Predlaže se:
1.       Osnivanje jedinstvenog programa za teme koje se tiču mladih, obrazovanja i edukacija s naglaskom na razvoj vještina i mobilnosti – „Education Europe“ – uključujući Program za cjeloživotno učenje, međunarodne programe visokog obrazovanja poput  Erasmus Mundus i Tempus-a. Predloženi proračun programa iznosi 15,2 milijardi Eura.  
Programom se predlažu tri glavne vrste aktivnosti:
-       trans-nacionalne mobilnosti;
-       suradnja između obrazovnih institucija i tržišta rada ciljem promocije modernizacije obrazovanja, inovacija i poduzetništva;
-       potporne politike ciljem mjerenja učinkovitosti ulaganja u obrazovanje.   
 
2.       Objedinjavanje programa  Kultura, MEDIA i MEDIA Mundus u novi program za kulturu i audiovozualnu industriju – „Creative Europe“, čiji predloženi proračun programa iznosi  1,6 milijardi Eura.

Jedan od prihvaćenih prijedloga plana je i izmjena naziva programa FP7 u Horizon 2020 uz naglasak na većoj usklađenosti ulaganja u istraživanje i razvoj i inovacija.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk