Ljetna škola svemirskog prava
Srijeda, 31.08.2011.
Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci ovih dana domaćin je Ljetne škole svemirskog prava u organizaciji Europskog centra za svemirsko pravo.

Otvaranje Ljetne škole, u ponedjeljak 29. kolovoza, pozdravila je uz domaćine prof. dr. Eduarda Kunšteka, prof. dr. Vesnu Crnić-Grotić te uvažene goste prof. dr. Sergia Marchisioa i prof. dr. Armela Kerresta, prorektorica za nastavu i studentska pitanja Snježana Prijić Samržija. Prorektorica je uz kratko predstavljanje riječkog sveučilišta gostujućim profesorima i studentima istaknula kako su inicijative poput ove Ljetne škole izuzetno vrijedne za naše Sveučilište te poželjela svima ugodan i plodonosan boravak na Sveučilištu kao i u Gradu Rijeci.

Ljetna škola (ECSL Summer Course on Space Law and Policy 2011.) u organizaciji Europskog centra za svemirsko pravo kojeg je osnovala Europska svemirska agencija, međunarodna organizacija sa sjedištem u Parizu, namijenjena je svima zainteresiranima, kako inozemnim tako i domaćim studentima koji će kroz deset dana druženja steći mnoga znanja, vještine i kompetencije. Polaznici će slušati o temeljnim načelima ugovora Ujedinjenih naroda o pravu svemira i svemirskih tijela, ali i o novim problemima vezanima uz komercijalno iskorištavanje svemira i problema širenja oružja za masovno uništavanje  i na ta zaštićena područja.

Vise saznajte ovdje. 

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk