Treći međunarodni kongres emocionalne inteligencije
Četvrtak, 08.09.2011.
Treći međunarodni kongres emocionalne inteligencije započeo je u četvrtak, 8. rujna 2011. godine u opatijskom hotelu Ambasador u organizaciji Odsjeka za psihologiju riječkog Filozofskog fakulteta, Centra za kroskulturalna istraživanja i razvoj emocionalnih i socijalnih kompetencija, te Hrvatske psihološke komore. Kongres je redovno bijenalno stručno okupljanje psihologa koji se bave područjem emocionalne inteligencije. Skup ostaje otvoren do subote, 10 rujna 2011. godine.

Na svečanom otvaranju sudionike su pozdravili gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, prorektorica za nastavu Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Snježana Prijić-Samaržija, dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci prof.dr.sc. Predrag Šustar i predsjednik Hrvatske psihološke komore Hrvoje Gligora.

"Emocionalnoj inteligenciji, kao ozbiljnom konceptu koji se proučava znanstvenim metodama, u svjetskim se razmjerima daje sve veće značenje. Hrvatska pokušava slijediti svjetski primjer te joj je pripala čast, ali i obaveza organizirati III. međunarodni kongres emocionalne inteligencije. Kongresu će prisustvovati oko 300 istaknutih znanstvenika sa svih kontinenata iz cijeloga svijeta što će otvoriti mogućnosti primjene recentnih znanja i iskustava u akademskoj, organizacijskoj i kliničkoj psihološkoj praksi u našoj zemlji. Smatramo da će znanstveni i stručni radovi, prezentirani na Kongresu, značajno doprinijeti daljnjem razvoju psihologijske znanosti u Hrvatskoj.", naglašava prof.dr.sc. Vladimir Takšić, redoviti profesor na Odsjeku za psihologiju riječkog Filozofskog fakulteta, koji je koordinator programskog i organizacijskog odbora ovog međunarodnog kongresa.

Pozvana predavanja održat će najveći svjetski autoriteti u području emocionalne inteligencije: prof.dr.sc. Peter Salovey i prof.dr.sc. Marc Brackett (Yale University), prof.dr.sc. Lisa Feldman-Barrett (Boston University), prof.dr.sc. Batja Mesquita (University of Leuven), prof.dr.sc. Tomas Camorro Premuzic (University of London), prof.dr.sc. Paulo N. Lopes (University of Lisbon), te prof.dr.sc. Hideki Ohira (Nagoya University), što će biti jedinstvena prilika hrvatskim stručnjacima za razmjenu iskustva sa svjetskim ekspertima.

Službene stranice kongresa


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk