Program za cjeloživotno učenje - otvoren natječaj za 2012. godinu

Za Republiku Hrvatsku za projekte međunarodne suradnje u okviru Programa za cjeloživotno učenje u 2012.g. okvirno je planirano oko 46.4 mil. kuna.

Program se dijeli na četiri potprograma, u okviru kojih se financiraju projekti na različitim razinama obrazovanja i osposobljavanja:

Comenius je namijenjen vrtićima, osnovnim i srednjim školama, Leonardo da Vinci institucijama koje se bave strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem, kao i gospodarskom sektoru; Erasmus je namijenjen visokim učilištima, a Grundtvig institucijama za obrazovanje odraslih (u segmentu općeg obrazovanja odraslih). Tu je još i Transverzalni program, koji nudi mogućnosti studijskih posjeta za donositelje odluka u obrazovanju.

Poziv na natječaj i pripadajuća dokumentacija dostupni su na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU: www.mobilnost.hr. U tijeku je priprema nacionalnog Poziva na natječaj (konačna objava ovisi o finalizaciji dokumenata od strane Europske komisije) te prijevod natječajne dokumentacije, a informacije su dostupne na www.mobilnost.hr.

Agencija za mobilnost i programe EU tijekom jeseni održavat će seminare o tome kako se prijaviti na natječaj. Seminari će se održati u sljedećim gradovima i terminima, ovisno o potprogramima:

Comenius (za vrtiće, osnovne i srednje škole): Zagreb - 14. listopada, Split - 11.studenog 2011.
Leonardo da Vinci (za programe strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, usavršavanja u gospodarskom sektoru): Zagreb - 14. listopada,  Osijek - 28. listopada, Split - 11.studenog, Rijeka - 25.studenog 2011.
Grundtvig (za ustanove koje se bave obrazovanjem odraslih, u segmentu općeg obrazovanja): Zagreb - 14.listopada, Split - 11.studenog 2011.
Erasmus (za visoka učilišta): Zagreb - 15.studenog 2011.

Podrobnije obavijesti o mjestu održavanja, dnevnom redu i načinu prijave bit će dostupne naknadno.

Za sve upite obratite nam se na neku od niže navedenih adresa elektroničke pošte, ovisno o potprogramu Vašeg interesa:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ;
erasmus@mobilnost;
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ;
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ;
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk