Jačanje suradnje na putu u EU
Srijeda, 21.09.2011.
U prvi službeni posjet Rektoratu stigao je gradonačelnik Grada Trsta, Roberto Cosolini sa suradnicima i u pratnji Nj.E. Renata Cianfaranija, generalnog konzula Republike Italije u Rijeci. Rektor, prof. dr. sc. Pero Lučin i prorektor za međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Damir Zec  izrazili su zadovoljstvo zbog zanimanja tršćanskog Gradonačelnika za riječko Sveučilište.

Prigodom prezentacije Rektor je obrazložio strategiju razvoja Sveučilišta i naglasio 4 prioriteta koji uključuju reformu doktorskih studija s ciljem snažnije orijentacije u istraživanjima, uvođenje internacionalnih studija, stvaranje centra za cjeloživotno učenje i sveučilišne bolnice. Uz prikaz dosadašnje izgradnje Kampusa upoznao je goste iz Italije s budućim fazama izgradnje te izrazio nadu  da će i Grad Trst dati podršku sveučilišnome razvoju.

Gradonačelnik Cosolini koji je ranije obnašao dužnost ravnatelja odjela za kulturu i obrazovanje, dobro je upoznat s funkcioniranjem sustava procesa visokog obrazovanja. Izrazio je spremnost da podrži razvoj uz tješnju suradnju između znanstvenika Sveučilišta u Trstu i riječkoga Sveučilišta, a u sklopu jačanja suradnje između dvaju susjednih gradova povezanih nizom povijesnih, kulturoloških i gospodarstvenih spona na zajedničkom putu u EU.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk