Članak "Sveučilište dobiva laboratorij za eksperimentalnu psihologiju", NL 22. rujna 2011
RIJEČKI DANI EKSPERIMENTALNE PSIHOLOGIJE NA FILOZOFSKOM
Sveučilište dobiva laboratorij za eksperimentalnu psihologiju
 

 
 
altRIJEKA Znanstveni skup »Riječki dani eksperimentalne psihologije« bit će održan od 22. do 24. rujna na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, u organizaciji Odsjeka za psihologiju. U sklopu skupa bit će otvoren suvremeno opremljen laboratorij za eksperimentalnu psihologiju, koji će bitno unaprijediti provođenje psihologijskih istraživanja. Na skupu će biti prezentirana 33 rada koja pokrivaju područja kao što su percepcija, mišljenje, radno pamćenje, izvršni procesi, emocije, psiholingvistika i psihofiziologija. Plenarna predavanja održat će dva renomirana znanstvenika, prof. Hideki Ohira s Nagoya University i prof. Dejan Todorović s Univerziteta u Beogradu.
    – Osnovna je svrha skupa omogućiti istraživačima iz područja eksperimentalne psihologije iz Hrvatske i regije izlaganje rezultata svojih recentnih istraživanja, s ciljem daljnjeg unaprijeđenja kvalitete rada i razmjene iskustava i znanja. Eksperimentalna psihologija temeljna je grana suvremene znanstvene psihologije koja omogućava empirijsku provjeru teorija i modela o uzrocima ljudskog ponašanja i doživljavanja. Eksperimenti se provode u svim područjima psihologije, od istraživanja elementarnih procesa kao što su percepcija, pažnja, pamćenje, pa sve do najsloženijih pojava iz socijalne psihologije, emocija i ličnosti. Rezultati eksperimentalnih istraživanja primjenjuju se u razumijevanju širokog raspona pojava u ekonomiji, pravu, školstvu, prometu i drugdje, kaže Dražen Domijan s Odsjeka za psihologiju riječkog Filozofskog fakulteta, u ime programskog odbora »Riječkih dana eksperimentalne psihologije«, napominjući kako će organizacija ovog skupa osnažiti postojeću tradiciju eksperimentalnih istraživanja i potvrditi Rijeku i njeno sveučilište kao nezaobilazno odredište za eksperimentalnu psihologiju u regiji i šire.

A. PETRAK

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk