STIPENDIJE ZA STUDIJ NA CENTRAL EUROPEAN UNIVERSITY-U - stipendije za diplomske i doktorske studijske programe na međunarodnom sveučilištu u Budimpešti
Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European University-a (CEU) za Hrvatsku, objavljuje da je raspisan natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2012./13. Smješten u samom srcu Europe, CEU izvodi međunarodno priznate studijske programe na engleskom jeziku, te pruža financijsku potporu za studij većini upisanih studenata. U akademskoj godini 2011./12. više od 30 hrvatskih studenata primljeno je na studij na CEU, a od 2001. godine na CEU-u je studiralo gotovo 250 hrvatskih studenata. Natječaj je objavljen na internetskom portalu www.stipendije.info, a CEU će svoje stipendije i studijske programe predstaviti i na Sajmu stipendija i prateće obrazovne ponude, 19. listopada 2011. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Central European University (CEU) je sveučilište za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike. Na CEU-u studira više od 1500 studenata iz preko 100 zemalja svijeta, što studijsko iskustvo čini izrazito međunarodnim. Stariji diplomandi sveučilišta danas obnašaju dužnosti na visokim pozicijama u institucijama poput UN-a, World Bank, Bank of England ili prestižnim sveučilištima poput Oxforda i Harvarda.
Posjetitelji ovogodišnjeg Sajma stipendija i prateće obrazovne ponude imat će priliku predstavnicima i bivšim studentima CEU-a izravno postaviti pitanja o upisu i studiranju na CEU-u.

CEU kroz razne oblike financijske potpore podupire veliku većinu svojih studenata na diplomskoj razini studija. Također, gotovo 90% doktorskih kandidata ovog sveučilišta prima potpunu stipendiju za svoj studij. Potpune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja, zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove. Tijekom studija studenti se mogu prijaviti za dodatnu potporu u svrhu usavršavanja, putovanja ili istraživanja.

Glavni rok za prijavu za akademsku godinu 2012./2013. za većinu studijskih programa na CEU-u je 25. siječnja 2012., dok je rok za prijave za Erasmus Mundus stipendije na CEU-u 4. siječnja 2012.

Dodatne upite o CEU možete uputiti Institutu za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb (telefon: 01/4817-195; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; web: www.iro.hr), ovlaštenom predstavniku CEU-a za Hrvatsku.

______________________

Dodatak: izravni link na natječaj je http://www.stipendije.info/hr/natjecaji/stipendije_za_diplomske_programe_i_doktorate_na_central_european_universityju,_budimpesta


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk